maanantai 15. maaliskuuta 2021

Linnan portilla

SukkaFinlandia viimeisen etapin sukat on suunnitellut Anna Mäkilä ja niiden nimi on Linnan portilla.




Sukissa käytettiin neljää eri väriä, kahta väriä kerrallaan. Sukat aloitettiin varpaista ja neulottiin varteen päin. Alussa oli pystyraidallinen kohta kärkilevennysten ajan. Sitten aloitettiin kaunis ruutukuvio. Ensin kahdella värillä ja sitten kahdella muulla värillä.


Tein vahingossa yhden ruutukuvion liikaa ennen kiilalisäyksiä ja siksi sukista tuli valtavan suuret. Onneksi väritys oli sellainen, että aviomies hyväksyi taas yhdet SukkaFinlandia sukat itselleen.




Kiilalisäykset tehtiin hauskasti sukan alapuolelle ja raidallisina. Raidat jatkuivat kantapäässä, mutta toinen väri vaihtui kolmanteen. Kantapään käännöksissä meinasi minulla mennä aivot solmuun, kun en mielestäni saanut kantapään raitoja oikein. Lopulta onnistuin kuitenkin.





Varsiosassa jatkettiin ruutukuviota ja siinäkin viimeisenä samat värit kuin alussa. Ihan loppuun neulottiin vielä pystyraitoja samoilla väreillä kuin alussa oli ollut. Päättely tehtiin kolmen silmukan i-cord päättelyllä.




Lankoina on vaalean harmaa, tumman harmaa ja punainen Roosa Nauha lankaa ja violetti on Kirjo-Pirkkaa. Kaikissa langoissa on siis sama lankapohja, 420 metriä/100 g. Neuloin sukat yksitellen 2,25 mm puikoilla ja lankoja kului yhteensä 78 grammaa.

Olin täällä etapilla sijalla 21, koska olin etapin aikaan lomalla ja sain neuloa rauhassa ilma työkiireitä. Yhteistuloksissa olen tällä hetkellä sijalla 37, mutta yhteissijoitus voi muuttua vielä.

Kaiken kaikkiaan SukkaFinlandiassa oli tällä kertaa monta sukkaparia, jossa pääsin opettelemaan uusia asioita. Taidan osallistua jatkossakin, mikäli SukkaFinlandia vielä järjestetään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti