tiistai 22. syyskuuta 2020

Kestovanulappuja

Minulta pyydettiin virkattuja tai neulottuja kestovanulappuja. Virkkailin niitä sitten aika reilusti. Virkkasin ihan sileitä lappuja pylväillä ja ympyrämuotoon.


Lankoina käytin Lankamaailman Blend bamboota vaaleanharmaana ja mustana. Keskiharmaa lanka on lankakauppa Snurren Sheepies bamboota.Virkkasin kestovanulappuja neljään erilaiseen lasiastiaan joko 28 kappaletta tai pienempää kokoa 30 kappaletta. Määrä määräytyi lankojen riittävyyden sekä viikonpäivien mukaan. Kestovanulaput riittävät noin kahdeksi viikoksi ja sen jälkeen niitä voi pestä viikkorytmillä.
Pesemistä varten virkkasin vielä kullekin erälle kaksi pesupussia: harmaan ja mustan. Pesupusseissa lankana on Novitan Kotiväki tai Huvila, merseroitu puuvillalanka.
Pesupussit on aloitettu alareunasta ja virkattu pari kerrosta pylväitä. Sen jälkeen virkkasin 1 ketjusilmukka, 1 pylväs pohjan ympäri ja jatkoin riittävän korkean sivun/reunan.Pesupusseissa on kiinnitysnauha, jolla pesupussit saa suljettua pesun ajaksi. Kiinnitysnauhassa ketjusilmukkaketjuun on virkattu yksi kerros pylväitä. Nauha ei irtoa ja joudu kadoksiin, kun se on ommeltu pussiin kiinni.


Nypin kaikki koirankarvat lapuista pois tarrarullalla ja pakkasin lasipurkkeihin.
Kannet päälle ja lahjaksi. Lankoja kului kestovanulappuihin 425 grammaa ja pesupusseihin 187 grammaa.2 kommenttia:

  1. Tyylikkäitä ja käytännöllisiä! Pitäisi itsekin tehdä tummasävyisiä lappuja, sillä vaaleista meikki ei irtoa pesussa.

    VastaaPoista
  2. Näiden tilaaja halusi ehdottomasti mustia ja harmaita, on mielestäni meikin poistossa parempia kuin vaaleansävyiset.

    VastaaPoista