sunnuntai 5. heinäkuuta 2020

Piknik peitto

Tiedättehän sen tunteen, kun saa jonkun idean ja se on aivan pakko toteuttaa heti. Tämän piknik peiton kanssa kävi juuri niin.

Muutama viikko sitten kummityttöni tytöt olivat luonamme hoidossa. Tytöt olisivat halunneet viettää aikaa pihallamme viltin päällä. Meillä ei ollut kuitenkaan sellaista vilttiä, jossa ei olisi ollut miljoonaa koirankarvaa.

Päätin tehdä seuraavaa vierailua varten piknik peiton. Mietin ensin tilkkupeittoa vanhoista lakanoista ja pussilakanoista, mutta sitten keksin vanhat farkut materiaaliksi.

Hirsimökkimalli oli mielessäni alusta alkaen ja niistä peiton toteutinkin. Revin farkkujen lahkeista langansuuntaan 10 cm leveitä kaitaleita. Pohjakankaan sain työkaverilta lahjaksi, se on aika ohutta työvaatteissa käytettävää tiivistä kangasta ehkä puuvillasekoitetta. Esikutistin pohjakankaan, jotta peittoa voi myöhemminkin huoletta pestä.

Ompelin kaitaleet suoraan pohjakankaaseen kiinni, tätä tekniikkaa käytetään yleensä välikerroskankaaseen. Halusin, ettei minun tarvitse erikseen tikata peittoa. Tikkaukset siis näkyvät nurjalla puolella, mutta en välitä niistä. Oli hirveä halu saada nopeasti valmiiksi. En myöskään halunnut peittoon montaa kangaskerrosta tai välivanua, ettei siitä tule liian painavaa. Silitin kaitaleen oikein päin jokaisen sauman jälkeen.

Yritin järjestellä eri värisiä farkkuja niin, että väreissä olisi hiukan vaihtelua eikä samanväriset olisi vierekkäin. En lähtenyt kuitenkaan vaalea reuna - tumma reuna tyyppiseen sijoitteluun. Lopuksi käänsin pohjakankaan reunasta taitteen oikealle puolelle ja ompelin kantiksi. 
Tämä ei ole mitenkään tehty tilkkutyötaitureiden millimetritarkkuudella, mutta meidän piknik tarkoitukseen erittäin sopiva. Peiton koko on noin 140 cm*170 cm.

Tällä hetkellä meidän paikkakunnalla on kovin sateiset kelit, joten valokuvaa oikeassa käyttöympäristössä ei ole tarjolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti