torstai 23. tammikuuta 2020

Neuletakkiprojekteille uudet säilytyspussukat

Aloitin joululomalla kahden neuletakin neulomisen. Sukkia suuremmat projektit ovat aiemmin majailleet erilaisissa kangaskasseissa. Halusin umpinaisemmat säilytyspussit neuletöille.



Ompelin ensin puuvillakangasta yhdistettynä korkkikankaaseen samalla tavalla kuin nämä projektipussit. Tikkukangaspuuvilla on ostettu Wexleriltä Lahdesta (kangaskaupan loppuunmyynnistä) 




Vuorikangas on myös puuvillaa, sen ostopaikkaa en muista. Voi olla, että olen saanut kankaan lahjaksi.
 

Kirjoneulekuvioinen painettu puuvilla on myös Wexleriltä, kuten myös keltainen vuorikangaspuuvilla.



Seuraaviin pussukoihin kokeilin nahkapaperia korkkikankaan paikalle.





Nahkapaperin käsittelyssä oli omat haasteensa. Se piti kastella kohtuullisen märäksi ennen kuin sitä pystyi leikkaamaan ja ompelemaan. Ompelun jälkeen nahkapaperin piti kuivua riittävästi ennen käyttöä.


Punaisen, yksivärisen lisäksi ostin ruskeaa, kultaisilla pilkuilla tai palloilla kuvioitua nahkapaperia. Sen yhdistin Wexleristä ostettuun kirjoneulekuvioiseen puuvillaan.



Sininen sydänkuvioinen puuvillakangas on ostettu Eurokankaasta. Sitä käytin aiemmin kestojoululahjapusseihin.

Kaikki pussukat ovat riittävän suuria neuletakkiprojekteille ja ne ovat niin jäykkiä, että toimivat korimaisina säilytysastioina. Langat juoksevat pussukoista sujuvasti ja mikä tärkeintä pussukat ovat suljettavia. Näin säästyn ainakin 10 miljoonalta koirankarvalta, kun nyt neuleisiin tarttuu vain miljoona koirankarvaa.

Kankaita kului näihin projektipusseihin 3,55 metriä. Korkkikangasta ja nahkapaperia en ole laskenut kangasvarastoon enkä kulutukseen. Lasken ne kuuluvaksi askastelutarvikkeisiin.

2 kommenttia:

  1. Mahtavat säilöntä pussukat. Toi nahkapaperi on aika jännä elementti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos. Nahkapaperi oli aika haastavaa ommeltavaa, mutta voisin tehdä siitä uudestaankin jotain.

      Poista