perjantai 23. elokuuta 2019

Novi hat

Aviomies toivoi kesäksi lierihattua. Hän itse etsi sopivan ohjeen. Kävimme yhdessä ostamassa Lentävästä Lapasesta sopivaa puuvillalankaa. Rowan denim revive langassa on puuvillan lisäksi kierrätettyä farkkua mukana. Paksuudeltaan lanka oli 50 g/ 100 metriä. Raitakohtaan käytin Novitan Kartanolankaa ja Blend Bamboo lankaa. Virkkasin hatun kaksinkertaisella langalla ja koukulla numero 3. Lankoja kului yhteensä 162 grammaa.


Ohje hattuun löytyy Ravelrystä:  Novi hat. Kuten kuvista huomaatte hattu onkin minulle eikä aviomiehelle.
 


Hatun virkkaamisessa oli monta pulmakohtaa: ensin hatun päälakiosa oli liian suuri, pienensin sitä monta kertaa. Osaan toki laskea ympyrän koon ympärysmitan mukaan, mutta olin silti epävarma koosta, aluksi.
 

Sitten  lieriosa oli aviomiehen mielestä liian leveä, kavensin sitä kerros kerrokselta ja aviomies sovitteli hattua moneen kertaan. Ilmeisesti monista sovituksista johtuen hattu ei enää miellyttänyt ollenkaan häntä.


Virkkasin lierin takaisin samaan mittaan kuin se oli ollut ja totesin, että hattu sopii minulle. 



Lieriosa on erityisen ihana, kun sitä voi hiukan väännellä erilaisiin asentoihin. Tästä tuli juuri sopiva matkahattu. Täytyy vielä löytää aviomiehelle täydellinen hattumalli ja virkata se vaikka seuraavaksi kesäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti