maanantai 1. huhtikuuta 2019

Jämälankasukkarinki talvi 2019

Facebookin Voihan villasukka ryhmässä on säännöllisin ajoin jämälankasukkarinki. Ringissä neulotaan jämälangoista sukat jollekin ennalta annetulle vastaanottajalle ja vastaavasti saa itse sukat joltakin lähettäjältä.



Olen osallistunut rinkiin yhtä kertaa lukuunottamatta aina. Tällä kertaa neuloin sukat ohuista sukkalangoista. Käytin SukkaFinlandian Aave sukista ylijäänyttä Arwettaa, Spencer sukista ylijäänyttä kirjavaa lankaa sekä  Hermione's everyday socks ylijäänyttä Alizea. 


Neuloin sukkiin ns. tiiliseinäpintaa nostetuilla silmukoilla. Samaa tekniikkaa käytin Hempeissä sukissakin.  Lankoja kului yhteensä 66 grammaa.


Tällä kertaa neuloin ranskalaisen kantapään perinteisen hollantilaisen sijaan. Neuloin sukat puikoilla numero 2,5 ja niissä on 64 silmukkaa. Vastaanottajalla oli saman kokoinen jalka kuin minulla, joten sovittaminen oli helppoa.  


Itse sain Outilta Äänekoskelta näin ihanat sukat. Hassu sattuma, että Outi neuloi minulle viime keväänä myös jämälankasukat.


Tämä on joka kerta yhtä jännittävää, mitä itse keksisi jämälangoista ja mitä muut ovat neuloneet.

2 kommenttia:

  1. Tulipa niistä todella kivat.
    Tuollaiset jämälankatalkoot ovat kyllä ihania. Tulee käytettyä ne pienet kerät kuleksimasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, on aina haasteellista keksiä malli, mutta sitten se sujuukin. Näillä tempauksilla pääsee hyvin eroon lankanöttösistä.

      Poista