lauantai 13. lokakuuta 2018

Neuleliivi

Tästä piti tulla neuletakki, mutta tulikin neuleliivi. Olen ostanut joskus kauan sitten TeeTee shopin Hullun Halpa Lauantaista primavera lankaa, jossa on 75 % merinovillaa ja 25% silkkiä. Olin ostanut kaksi pussia, joissa kummassakin oli 500 g lankaa, ne olivat keskenään hiukan eri värisiä. Toinen pussi oli puhdasta punaista, toinen hiukan oranssia punaista. Aloitin puhtaan punaisella erästä virkattua neuletta, mutta totesin että 500 g ei riitä. Purin neuleen ja keksin tehdä oranssinpunaisella ja puhtaan punaisella kahden kerroksen raitoja.



Aloitin neuleen pääntieltä ja neuloin raglanlisäykset neljässä kohdassa. Niskaan tein hieman korotusta lyhennetyillä kerroksilla. Samoin ihan miehustan alareunaan on lisätty muutama kerros lyhennettyjä kerroksia, jotta neule asettuu pepun päälle sopivasti.




Lankoja kului yhteensä 679 grammaa, neuloin 3,5 numeron puikoilla, resorit neuloin 3 numeron puikoilla. 





Tein vahingossa raglanlisäyksiä liian pitkälle, jolloin hihasta olisi tullut kainalosta liian korkea. Päätin korjata asiaa neulomalla hihansuuaukkoihin resoria. Näin sain aikaiseksi neuleliivin. Tämä on eittäin käyttökelpoinen alkusyksystä tai loppukeväästä, jolloin neuletakki on liikaa mutta trikoopaidalla ei enää tarkene.


4 kommenttia: