lauantai 16. kesäkuuta 2018

Armaat miehelle ja naiselle

Päätin aloittaa systemaattisen raitalankojen neulomisen. Olen aiemmin tuskaillut raitalankojen käytöstä, kun kerästä on vaikea hahmottaa raitojen asettumista. Parhaiten raitalankoihin sopisi ihan tavallinen sileä neulos, mutta se on mielestäni kuolettavan tylsää neuloa. 


Yritin keksiä sopivaa neulemallia raidallisille langoille. Löysin Niina Laitisen Armaat. Pikkuisen muokkasin sukkiani ohjeesta: tein aloituksen erivärisenä, samoin kantapäät. Kärkikavennuksetkin tein sileänä neuleena, kun ohjeessa jatkui mallikuvio sukkien kärkeen saakka.


Langat ovat Novitan 7 veljestä Jenkka ja yksivärinen 7 veljestä.


Turkoosi-vihreät sukat ovat miesten kokoa 43, niissä on 56 silmukkaa ja ne on neulottu puikoilla numero 3,5. Lankaa kului yhteensä 132 grammaa. Säästin lankaa enkä kohdistanut raitoja.


Oranssi-keltaiset sukat ovat naisten kokoa 38.  Lankana 7 veljestä Jenkka ja yksivärinen 7 veljestä. Nämäkin sukat on neulottu puikoilla numero 3,5 ja sukissa on silmukoita 48.  Kavensin kuviosta reunoista silmukoita, niin sain saman kuvion mahtumaan penempään silmukkamäärään. Lankoja kului yhteensä 100 grammaa.


Näissäkään sukissa ei ole kohdistettu raitakohtia. Näissä sukissa kuvio hukkuu enemmän lankaan ja raidoitus näkyy selkeämmin. En ole ollenkaan rakastunut kumpaankaan raitalankaan. Hyvä, että sain nämä neulottua pois varastosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti