lauantai 30. heinäkuuta 2016

Syysvärinen neuletakki

Ostin tammikuussa Karnaluksista langat tähän angoraneuletakkiin. Vihdoin sain sen neulottua valmiiksi. Mittailin itse pituudet ja leveydet ja laskin mallitilkun avulla silmukka- ja rivimäärät. Tällä kertaa en jaksanut kohdistella palmikoita hihasaumoissa vaan tein ihan fiilispohjalta. Neuletakin etu- ja takakappale on hieman A- linjainen eli kapenee helmasta kainaloihin. Hihoissa vastaavasti hieman levennystä hihansuusta kainaloon. Käytin numeron 4,5 pyöröpuikkoja ja lanka on siis Madame Tricote Paris Ören Bayan angora multicolor, 40% angora, 60% akryyli. Lankaa kului 460 g. 











Neuletakki on neulottu ihan etu- ja takakappaleet erikseen sekä hihat alhaalta ylöspäin. Seuraavan neuletakin sitten yritän tehdä ylhäältä alaspäin. Langatkin on jo valmiina.






Neulepinta muodostuu 10 silmukkaa nurjaa, 6 silmukan palmikko 6 kerroksen välein silmukansiirrot. Helmassa ja hihansuissa ei ole alkuresoria vaan kuvio alkaa heti reunasta, siksi hieman aaltoileva helmareuna. Lopuksi neuloin nappilistan poikittain eteen ja keräsin pääntieltä silmukat ja neuloin 6 nurjaa 3 oikeaa resoria. Kaventelin nurjien silmukoiden kohdalla niin, että lopussa on neljä nurjaa ja kolme oikeaa silmukkaa. En halunnutkaan kaulusta vaan jätin pääntien itselleni sopivaksi lähelle kaulaa.

Vaikka lanka olikin tasaisesti pätkävärjättyä niin kappaleiden ollessa tietyn levyisiä muodostui neulepintaan suurempia samanvärisiä läikkiä. Minua tämä ei haitannut ollenkaan, joku  muu saattaisi hermostua. Saako sanoa että tästä tuli ihana! Taitaa tulla yksi lemppareistani ensi syksylle. 

Neuletakkiin ei ole mitään valmista ohjetta vaan otin mallia tästä violetista neuletakista. 

Edit 20.9.2016 Olen erittäin pahoillani, että olen käyttänyt angoralankaa, kun maailmalla on niin paljon julmuuksia angoran valmistukseen liittyen. Mikäli haluat, voit allekirjoittaa vetoomuksen angorankanien tuotannon ja angoravillan myynnin kieltämiseksi täällä. Herkkien ei pidä katsoa videota.

Sitten toinen asia: 
Neulottuani tämän neuletakin vuoden 2014 joulukuussa, siitä jäi paljon jämälankaa. Jämälangoista neuloin mm. lapaset, sukat, pipon, kaulurin ja kaulahuivin. Lanka tuntui kestävän ikuisesti ennen kuin sain kaikki jämät pois. 









Tästä oranssi-ruskea-keltainen neuletakista jäi ylimääräistä lankaa 500g, n. 500m/100g, ihan koskemattomana muovipakkauksessaan. En todellakaan aio tehdä toista samanlaista neuletakkia enkä aio neuloa kaikkea mahdollista vain kuluttaakseni lankaa. En osannut Karnaluksissa arvioida langan menekkiä, joten ostin kilon tukkupakkauksen. 





Tästä jäljelle jääneestä 500 grammasta saa hyvin vaikka mitä, kun itsekin sain XL kokoisen pitkähihaisen neuletakin. Lahjoitan eli arvon tämän 500 g erän kommentoijien kesken. Postitan lankaerän Suomen rajojen sisäpuolelle. Kommentoi siis tätä postausta ja liitä kommenttiisi toimiva sähköpostiosoite. Arvon lankaerän 15.8.16 ja ilmoitan voittajalle sähköpostilla pyytääkseni tarkempia osoitetietoja. Kaikilla vain yksi arpa, niin on reilu peli. 

5 kommenttia:

  1. Tuo on ihana takki, niin kaunista on myös lanka. Mä just ajattelin lukiessani, olisitko myynyt mulle lankaa. Mutta jospa minä voittaisin...........olis ihan napa kymppi :) :)

    VastaaPoista
  2. Oi mitä lankaa! Ja kaunis takki :) On kyllä selkeästi riittoisaa lankaa. Jos onni potkaisee, niin osoite on vastarannan.virkkaaja@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Oi mitä lankaa! Ja kaunis takki :) On kyllä selkeästi riittoisaa lankaa. Jos onni potkaisee, niin osoite on vastarannan.virkkaaja@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Tuostahan saisi mahtavan neulemanttelin Bonolle! Aatun mantteli jo puikoilla työnalla, mutta toisesta puuttuu lanka. En ole löytänyt silmää miellyttävää sävyä tähän menessä, mutta tuo olisi täydellinen!
    katjakark@hotmail.com

    VastaaPoista
  5. Arvonta on suoritettu työkaverin toimesta ja arvonnassa onni potkaisi Anonyymiä. Ilmoitan hänelle henkilökohtaisesti sähköpostilla asiasta. Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille. Katsotaan myöhemmin onko jotain muutakin arvottavaa tulossa.

    VastaaPoista