sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Kesäkuun viimeiset raitasukat

Olen kesäkuussa neulonut ahkerasti erilaisia räsymattosukkia ja raitalankoja yhdistettynä yksivärisiin lankoihin. Siirryin vaihteeksi Nallen vahvuisiin lankoihin ja neuloin samalla kolmet erilaiset versiot.


Ensimmäiset neuloin Nallen kirjavasta langasta, olisiko ollut garden nimeltään. Yhdistin kirjavan sinisen mustaan yksiväriseen.
Olen aiemmin neulonut vastaavat sukat, joissa oli harmaata raitalankaa mustaan yhdistettynä.
 

Nämä sukat ovat miesten kokoa 43, neuloin ne puikoilla numero 3 ja käytin sukissa 60 silmukkaa. Raidat ovat kolmen kerroksen korkuisia.
 

Sukat ovat hyvin perussukat, jotka on nopeaa neuloa. Alussa 10 kerrosta yksiväristä resoria. Perinteinen laatikkokantapää ja sädettäiset kavennukset kärjessä.
 

Raitaosuudet ovat sileää neulosta koko sukan matkalla. Lankoja kului näihin sukkiin yhteensä 88 grammaa. Raitalankaa ei ole kohdistettu.


Seuraavat sukat ovat naisten kokoa 38 ja ne on neulottu kahdesta Nallen raitalangasta, pinkki- ja oranssipohjaiset.

  
Nämäkin on neulottu puikoilla numero 3 ja näissä oli 56 silmukkaa. Peruskantapää ja kärkikavennukset.Kantapää on yksiväristä. Omasta mielestäni valitsin Nallea, mutta taisikin vahingissa tulla 7 veljestä, muistaakseni koivunkuorella värjättyä lankaa. Huomasin erheen vasta kantapään valmistuttua, koska se näyttää selkeästi paksummalta. En kuitenkaan lähtenyt purkamaan, joten ero näkyy hieman.
 

Näihin sukkiin kului lankoja yhteensä 81 grammaa. Raidat ovat kolmen kerroksen korkuisia. Näissäkään en kohdistanut raitalankaa, koska näytti hyvälle ilmankin. Näissä sukissa on lempimallini eli jalkapöydän päällä jatkuu 2 o, 2 n resori.
 

Kolmannet ja viimeiset sukat on neulottu kolmella langalla. Austermann step 6, josta olen neulonut nämä kohoraitasukat, Nallen keltainen aloe vera ja Nallen vaaleansininen lanka. 


Nämä ovat ihan samanlaiset kuin edellisetkin sukat, värejä vain on kolme. Siis naisten kokoa 38, silmukoita 56 ja puikot numero 3.


Raidat ovat kahden kerroksen korkuisia, alussa 10 keerosta yksiväristä resoria, laatikkokantapää ja sädettäiset kärkikavennukset. Raitalankaa ei ole kohdistettu, koska en katsonut sitä tarpeelliseksi.


Lankoja kului viimeisiin sukkiin 76 grammaa. Jotenkin minulle tulee näistä viimeisistä sukista Peppi Pitkätossu fiilis, vaikkeivat polvisukat olekaan. Kivoimmat omasta mielestäni ovat juuri nämä viimeiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti