torstai 12. heinäkuuta 2018

Aurora sukkia

Jatkan näiden raitalankojen käyttöä. Minulla oli yksi kerä Viking Aurora lankaa, ostettu muistaakseni Karnaluksista muutama vuosi sitten. Kylläpäs olikin kivat raidoitukset tässä langassa, raitaraportti on aika pitkä.


Sain neulottua yhdestä 150 gramman kerästä kahdet sukat, kun tehostin vähän harmailla yksivärisillä Novitan Nalleilla. Ilman yksivärisiä osia ei langan raidat olisi näin hyvin menneet tasan. Nyt jouduin poistamaan vain lyhyen pätkän lankaa sukkien välissä.Neuloin ensin naisten sukat, käytin puikkoja numero 3 ja neuloin 56 silmukalla, joten sain näistä kokoa 38 olevat sukat. Täsmäsin raidat, koska ne erottuivat näin hyvin.  Nämä ovat minun vakio-ohjeella tehdyt eli alkuun 10 kerrosta 2 o, 2 n resoria, sitten varsi niin, että etuosassa jatkuu resori. Laatikkokantapää ja jalkaterän päällä jatkuu resori. Loppuun sädekavennus. Lankoja kului naisten sukkiin 92 grammaa.Miesten sukkiin kerin loppulangan kahdelle kerälle, jotta näin riittääkö langassa tasaraidat. Ne riittivät hyvin ja jäljelle jäi enää yksi raitakerta, josta ei enää keskenään samanlaisia sukkia saa aikaiseksi.


Miesten sukissa raidat kulkevat eri suuntaan, koska kerin kerän uudestaan, mutta se ei haittaa. Sukat ovat kuitenkin keskenään symmetriset. Miesten sukissa on hiukan lyhyempi varsiosa, jotta lanka riitti pidempään jalkateräosaan. Tehosteena hieman tummempaa harmaata. Miesten sukkiin kului lankoja 89 grammaa.

Miesten sukissa on samat tekniset tiedot kuin naisten sukissa, erona vain se, että käytin silmukoita 60 ja varsiosa on kokonaan resoria.


Näistä tuli niin kivat, että taidan antaa nämä itselleni ja aviomiehelle lahjaksi.  Aviomies piti värityksestä myös paljon.

4 kommenttia:

  1. Ihania sukkia, tosi kaunis raidoitus väreineen kaikkineen! :)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos, olin itsekin yllättynyt langan värityksestä. Päältäpäin ai oikein osaa arvioida lankoja.

      Poista