lauantai 28. heinäkuuta 2018

Pallaksen raitalankoja ja Nallea

Olin joskus ostanut, ilmeisesti Lentävästä Lapasesta Pallaksen raitalankoja: sinisen, vihreän, punaisen ja keltaisen. Neuloin niistä sukkia sekä miehille että naisille. Yhdistin raitalangat Novitan Nallen yksivärisiin lankoihin.


Ensimmäiseksi neuloin siniraitaisen langan yhdistettynä vaaleansiniseen Nalleen. Näissä sukissa tapahtui mielestäni pari virhettä, jotka korjasin seuraaviin sukkiin.


Ensiksi vaaleansininen on liian lähellä raitalangan väriä, jolloin se ei erotu riittävästi raitalangasta. Minulla olisi ollut kirkkaansinistä lankaa myös, mutta siitä on kesken toiset sukat enkä ollut varma miten se lanka riittäisi.

  

Toiseksi en kohdistanut raitalangan raitoja sukkien kesken, koska ajattelin raitalangan olevan aika sekaraitaista. Valmiissa sukissa ero kuitenkin näkyy, jopa minua häiritsevästi. Toinen syy raitojen kohdistamattomuuteen oli se, etten ollut varma raitalangan riittävyydestä. Seuraaviin sukkiin kohdistin raidat, kun tiesin langan menekin.


 Nämä ovat perussukat, miehen kokoa 43, silmukoita sukissa on 60, neuloin puikoilla numero 3. Mallineule on kahden kerroksen kerrosrivinousua. Normaali laatikkokantapää vahvistettua neuletta, kärjessä on sädettäinen kärkikavennus. Lankoja kului näihin sukkiin yhteensä 88 grammaa.

Seuraavaksi neuloin miesten sukat vihreällä.


Perustiedot näihin sukkiin on samat kuin sinisissäkin sukissa on. Koko 43, silmukoita 60 ja puikot 3. 
 

Raitalanka erottuu paremmin reilusti kontrastivärisestä yksivärisestä langasta. Nämä ovat näistä neljästä sukkaparista suosikkini.
 

Vaikka silmukkamäärät ja kaikki muukin on samoin kuin sinisissä sukissa, niin kuitenkin näihin sukkiin kului lankaa yhteensä 93 grammaa.

Seuraavana vuorossa oli keltapohjainen raitalanka. kerällä lanka näytti ihan toiselta kuin neulottaessa.


Yhdistin ensin raitalankaan ruosteenvärisen/ketunvärisen yksivärisen langan, mutta raitalanka ei erottunut siitä ollenkaan. Purin sen kokonaan. Seuraavaksi koitin yhdistää keltaista tähän raitalankaan, mutta sekään ei näyttänyt hyvältä. Kolmanneksi keksin yhdistää tähän punaisen yksivärisen ja punapohjaiseen taas vastaavasti keltaisen yksivärisen.
 

Nämä ovat naisten kokoa 38, silmukoita oli 56, käytin puikkoja 3. Kantapää on peruslaatikkokantapää vahvistetulla neuleella, kärjessä sädettäinen kärkikavennus.


Punainen yksivärinen loppui kesken ihan muutamaa kerrosta ennen lopetusta, jatkoin punaisella Pallaksella. Eroa ei edes huomaa. Lankoja kului yhteensä 83 grammaa.

Viimeisenä neuloin punapohjaisen raitalangan, yhdistettynä keltaiseen yksiväriseen Nalleen.


Näissä sukissa on samat perusasiat kuin edellisissä sukissa eli naisten koko 38, silmukoita 56, puikot 3.




Näihin sukkiin lankoja kului yhteensä 81 grammaa.



Kaikissa sukissa kerrosrivinousuosuus jatkuu kantapään jälkeen vain jalkaterän päälipuolella ettei silmukat paina liikaa jalkapohjassa.

4 kommenttia:

  1. Kauniita sukkia! :) Kaikki yhdistelmät ovat kivoja, minusta sinisetkin ovat tosi onnistuneet, tykkään tuosta kohdistamattomuudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Perfektionisti sisälläni ei aina siedä eriparisukkia.

      Poista
  2. Voi että, miten oletkin mahdottoman kauniita sukkia saanut aikaan. Aivan upeasti olet lankoja yhdistellyt :-))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, nämä raitalangat ovat minusta parhaita yhdistettynä yksivärisiin.

      Poista