torstai 26. lokakuuta 2017

Kohoraitasukat

Minulla on varmaan joku päänsisäinen ongelma kirjaviin lankoihin liittyen. Se ilmenee pätkävärjättyjen lankojen kohdalla siten, että en meinaa millään keksiä sopivaa mallia kirjaviin lankoihin. Tämä sama ongelma ilmeni neuloessani Pato sukkia sekä neuloessani kahdet sukat samoilla langoilla. Minusta kirjavassa langassa nurja silmukka tai nurja rivi näyttävät tyhmältä. Anteeksi, minusta vain näyttää. 
Sileitä sukkia on myös erittäin tylsä neuloa, joten useimmiten päädyn raidoittamaan kirjavaa lankaa yksivärisen kanssa tai tekemään kerrosrivinousua. Tämän alustuksen jälkeen siis näihin sukkiin.
Minulla oli Austermann Step 6 lankaa yksi kerä, ostettu ilmeisesti Karnaluksista muutama vuosi sitten. Neuloin niistä kohoraitasukat. Mallineule on näissä sukissa seuraava: 4 kerrosta oikein, 2 kerrosta 1 o, 1 n. Aloitin kierretyllä 1 o, 1 n resorilla, siis niin että oikea silmukka neulotaan takareunasta. Normaali vahvistettu kantapää, kärjessä yksinkertainen nauhakavennus ja viimeiset 8 silmukkaa silmukoitu. Näistä tuli minulle täydellisen kokoiset. Neuloin 56 silmukalla ja kolmosen puikoilla. Lankaa kului 95 grammaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti