torstai 22. helmikuuta 2018

Onnenmaa

SukkaFinlandia on minun osalta ohi, koska sain valmiiksi viimeisen etapin sukat. Tällä kertaa sukat oli suunnitellut Merja Ojanperä. 

  
Sukkien ohje julkaistiin ystävänpäivänä 14.2.18 klo 12 Suomen aikaa. Itse olin silloin lomailemassa Färsaarilla. Olin jo etukäteen katsonut lankasuositukset, mutta en kuitenkaan ottanut lankoja mukaani Suomesta. Järkeilin, että jos malli ei inspiroi, niin langat vievät turhaa tilaa matkalaukusta. 

Matkaneuleeni oli paksumpaa lankaa, joten mukaan olisi pitänyt ottaa myös puikotkin. Langat ja puikot jäi siis Suomeen. Katsoin Färsaarilla ohjetta heti kun se ilmestyi ja malli kiehtoi minua kovasti. Suunnistinkin heti lähilankakauppaan ja ostin Filcolana Gotlandsk pelsuld lankaa yhden 100 g vyyhdin ja sen kaveriksi Snaeldanin 3 säikeistä lankaa 50 g vyyhdin. Raitalankaa tarvittiin vain muutama metri, joten oli vähän hölmöä ostaa 50 g muutaman metrin takia. Minulla ei kuitenkaan ollut ollenkaan raitaan sopivaa lankaa mukana ja kilpailusäännöissä edellytettiin raitalangan käyttöä. Ostin myös 3 mm puikot, tosin kaupassa ei ollut kuin 15 cm puikkoja. Kerin langat hotellilla ja aloitin sukkkien neulomisen. Pääsin aamupäivän aikana vähän alkuun, mutta 15 cm puikot tuntuivat aluksi ihan nukkekotipuikoilta eikä neulomisen sujunut kovin nopeasti. 

Kiertelimme Färsaarilla katsellen maisemia iltapäivän ajan ja vasta illalla jatkoin neulomista. Mikäli lomailumme Färsaarilla kiinnostaa, voit katsoa tässä matkasta videokoosteen. Pääsin ensimmäisen sukan kantapäähän saakka. Vaihdoin mukana olleisiin 3,25 kokoisiin 20 cm pitkiin puikkoihin, koska kantapää ei olisi luonnistunut lyhyillä puikoilla. 

Nyt saattaa kuulostaa siltä, että moitin huonosta kisamenestyksestä välinevalintaa, mutta näin ei suinkaan ole. Ei voi tietää mitkä välineet sopii ennen kuin kokeilee. Minulle ei vaan sovi 15 cm puikot kuin sormikkaiden sormien tai lapasten peukaloiden neulontaan.


  
Jätin sukat kesken kunnes olimme kotona perjantaiaamuna. Jatkoin sukkia kotona 2,75 kokoisilla puikoilla ja neulonta sujuikin ripeästi.Erilaisten arkiaskareiden jälkeen sukat olivat valmiina lauantai-iltana ja olin kilpailussa sijalla 68. Olen tähän sijoitukseen erittäin tyytyväinen. Lankoja kului yhteensä 94 grammaa.
 

Malli oli oikein kiva neuloa, pidän erityisesti sukkien kärkiosasta, jossa kärkikavennukset piilotettiin pitsikuvioon. Kantapäässäkin oli kiva juju, kun kierretyn silmukan raita jatkui kantapäähän saakka. Ainut mitä sukissa ihmettelin, oli kahden kerroksen erivärinen raita. No, tämä oli suunnittelijan näkemys näistä sukista.  Lopuksi vielä koko SukkaFinlandia "lauma". Alkaen harmaa-oranssista mysteerisukka Ilari, jatkuen myötäpäivään kelta-ketunruskea lämmittelysukka, puna-harmaa In memoriam, keltainen Kuvastin, marjapuuronpunainen-harmaa helmillä Andante festivo, harmaa-sininen Hellunen, pinkki-lila-harmaa Trapetsitaiteilija Annika ja viimeisenä puna-musta Onnenmaa.4 kommenttia:

 1. Kauniit Onnenmaat. Minäkin osallistuin sukkatempaukseen, mutta toistaiseksi vain kannatusmielessä, koskapa yksiäkään sukkia en ole vielä aloittanut. Mutta tämä Onnenmaa on niin nätti, että mikäpä ettei.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minä en ihan kaikista SukkaFinlandian malleista pitänyt, mutta taasen niistä joista pidin niin pidin paljon. Kannattaa kokeille vaikka sellaisia malleja jotka miellyttää omaa silmää.

   Poista
  2. Mulla vähän sama. Ja sitten en oikein jaksa mallin mukaan mitään tehdä, vaikka kaikenmaailman malleja keräilenkin neulottavaksi :)

   Poista
  3. Minuakin näissä kilpailuissa eniten nyppii se kun pitää tehdä tietyn laiset kun jalkoja on niin monenlaisia että joskus joutuu vähän soveltamaan. No, pitäähän sitä tietenkin minimivaatimukset olla. Näin kilpailun jälkeen voitkin tehdä sellaiset kuin haluat. Ottaa vaikka vain kuviot ja mukailla sitten loput.

   Poista