tiistai 20. helmikuuta 2018

Järjestystä matkalaukkuun

Tästä projektista annan kaiken kunnian aviomiehelle. Hän osti itsenäisesti kankaan, suunnitteli mallit, hyväksyi koekappaleen ja hyväksyi lopulliset tuotteet. Minä tein tarvikeostokset ja ompelin malliston.  Aviomies hermostui siihen, että matkalaukussa on aina sekaisin alusvaatteet, sukat ja elektroniikkalaitteiden johdot. Hän mittaili matkalaukun sisustan ja suunnitteli sinne pussukat, joihin nuo edellä mainitut tavarat saa siististi. Hän löysi matkusteluun sopivan kankaan Eurokankaasta ja osti sitä 2 metriä. 

Matkustamme paljon ja nykyisin aika usein pelkillä käsimatkatavaroilla, joten matkalaukkuun tulevat tavarat ovat erittäin harkittuja. Ensin ompelin kuusi kappaletta vetoketjullisia pussukoita. Strategiset mitat olivat: leveys 30 cm, korkeus 20 cm ja paksuus 10 cm. Näihin mahtuu aviomiehen alushousut ja sukat, minun alushousut, rintaliivit ja sukat. Viimeiseen menee kaikki johdot. 
 Käytin kussakin pussukassa erivärisiä vetoketjuja ja lisäsin somisteeksi vetoketjun kanssa samanvärisen tereen. Tereen tein itse vinonauhasta ja nyöristä.
 

Näitä pussukoita mahtuu yhteen käsimatkatavaran kokoiseen matkalaukkuun neljä kappaletta. Näillä pärjää yksi henkilö mainiosti. Toiseen matkalaukkuun jää vielä kaksi pussukkaa.

Ompelin lisäksi aviomiehelle uuden toilettilaukun tästä samasta kankaasta, vaikka aviomiehellä olikin jo ennestään toilettilaukku tästä ompeluerästä.   
Vuoritin toilettilaukun yksivärisellä puuvillalla, jätin sisätaskun pois.Seuraavaksi ompelin uuden pyykkipussin jumppakassin mallilla. Meillä on siis useampikin jumppakassi, jotka soveltuvat pyykkipusseiksi, mutta aviomies halusi ehdottomasti tästä kuosista uuden. Jumppakassia voi käyttää matkoilla myös varareppuna, tietenkin ennen kuin sinne tungetaan likaisia alusvaatteita ja sukkia.
 Viimeiseksi ompelin kenkäpussin. Se on saman kokoinen kuin pyykkipussikin, mutta nyöri on vain yläreunassa. Vuoritin kenkäpussin vettä ja likaa hylkivällä kankaalla, koska kengät ovat usein hiekkaiset. Vuorikangas estää päälikangasta likaantumasta heti.

Esipesin kankaan ennen ompelua niin tarvittaessa kaikki pussukat on helppo pestä. Kangas on puuvillaa ja sitä kului yhteensä 1,8 metriä. Toilettilaukkuun kului vuorikangasta 0,30 metriä ja vedenkestävää kangasta kului 0,40 metriä. Kaikki siis yhteensä 2,5 metriä. 

Näin matkalaukkuun saadaan parempi järjestys ja onhan nuo erittäin kauniita, kun ovat samaa kangasta.  Pussukoiden päälle mahtuu viikattuna vielä housut ja paidat. Kullekin matkalle voi sitten valita sopivan kombinaation pussukoita riippuen matkan pituudesta ja matkustajan tarpeista.4 kommenttia: