lauantai 24. helmikuuta 2018

Kahdet Kainuun lapaset

Kainuun lapasten malli on ollut pitkään minulla to-do-listalla. Ohje löytyy täältä. Itse oikaisin hieman ohjeesta: neuloin alkuun resoriranneketta 15 kerrosta ja neuloin peukalot yksivärisinä.
Ohjeesta poiketen aloitin peukalon 11 kerrosta aiemmin ja kärkikavennukset 20 kerrosta aiemmin. Näin sain itselle sopivan kokoiset lapaset.
Lapaset on tehty ohjeen mukaan 56 silmukalla, lankana siis 7 veljestä harmaa ja raitalanka. Tämä raitalanka on ostettu aiemmin kuin se uudempi Naisten pankin raitalanka. Peukalossa on 20 silmukkaa. Käytin puikkoja numero 3,5 ja lankaa kului yhteensä 97 grammaa.

Kuvioiden kohdalla käytin 7 veljeksen sateenkaaren väristä raitalankaa. Kuviot eivät erotu kunnolla raitalangan raidoituksesta johtuen. Siksi neuloin heti perään toiset Kainuun lapaset siten, että kuvioiden kohdalla käytin kahta eriväristä Novitan Duo lankaa. Kuviot tulivat paremmin esille.

Käytin kuvioiden kohdalla kahta Duo lankaa: vihreää ja ruosteenpunaista. Nämäkin lapaset on tehty 56 silmukalla, peukalo 20 silmukalla. Puikot olivat 3,5 ja nämä lapaset ovat kämmenosasta kolme kerrosta pidemmät. Lankaa kului yhteensä 100 grammaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti