perjantai 13. syyskuuta 2024

Piirto neuleliivi

Neuloin kummityttöni tyttärelle Novitan ohjeella Piirto neuleliivin. Ohje oli alunperin Novitan lehdessä, mutta tuli myöhemmin ilmaiseksi Novitan sivuille. 




Lankana käytin Sandnes Garnin Sunday double merinovillalankaa. Lankaa kului yhteensä 363 grammaa. Napeiksi laitoin helmiäisnapit.




Liivi on puolipatentti neulosta, neuloin liivin puikoilla numero 3,5. Resoreissa käytin 3,25 mm puikkoja. Liivin erikoisuus on edessä olevat puolipatentin "siirtymät", jolla saadaan muotoa etukappaleeseen. 





Teini oli erittäin tyytyväinen liiviinsä.

tiistai 10. syyskuuta 2024

Mekon hihojen vaihto

Ostin kirpputorilta itselleni mekon, jossa oli pitsiset hihat. Hihoissa olevat pitsikangas kuitenkin kutitti minua ja päätin vaihtaa pitsihihat toiseen kankaaseen.




 Minulla oli jäänyt pieni pala mustaa puuvillakangasta, josta riitti juuri ja juuri uusiin hihoihin.




 Uutta kangasta kului 25 cm.


Tässä vanhat pitsiset hihat.




Mekosta tuli täydellisen käyttökelpoinen.


perjantai 6. syyskuuta 2024

Äitienpäiväsukat 2024

 Niina Laitinen on ahkera sukkasuunnittelija, joka pitää Facebook ryhmälleen useita yhteisneulontoja vuodessa. Yksi perinteinen yhteineulonta on äitienpäiväsukat keväisin. 




Itse en ole koskaan osallistunut äitienpäiväsukkien yhteisneulontaan. Nyt päätin neuloa muutamat äitienpäiväsukat jälkikäteen. Valitsin ohjeesta lyhyemmän varsiversion, koska en tarvitse polvimittaisia sukkia. Tätä ohjetta ei löydy vielä ravelrystä.




Nämä sukat on neulottu Novitan 7 veljestä langasta. Neuloin sukat 3,25 mm sukkapuikoilla. Lankaa sukkiin kului yhteensä 96 grammaa. Sukista tuli naisten kokoa 37-38. 




Sukissa on kauniita pitsi- ja palmikkokuvioita, kantapää on kauniisti ristiinvahvistettu

tiistai 3. syyskuuta 2024

Karkkipaperipussukoita, osa 1

Olen ommellut kauan sitten paljonkin erilaisia meikkilaukkuja ja pussukoita karkkipapereista. Näistä on tehty työvaihepostaus, jonka voit lukea täältä.



Sittemmin pussukat jäivät keskeneräisiksi odottamaan seuraavaa inspiraatiota. Nyt ompelin kaikki keskeneräiset karkkipaperipussukat valmiiksi.










Tällä samalla tekniikalla voi tehdä hyvin erikokoisia ja erilaisista käärepapereista eri näköisiä pussukoita. Nämä kaikki pussukat ovat litteitä, mutta pohjaan voisi tehdä syvyyttä laskoksella.