perjantai 6. maaliskuuta 2020

Päivä Provencessa sukat

Sukkafinlandian viimeinen etappi alkoi Kalevalan päivänä klo 16. Pääsin töiden ja kotiaskareiden jälkeen aloittamaan sukat noin klo 18 aikoihin. Sukkien nimi on Päivä Provencessa ja ne on suunnitellut Soile Pyhänniska.





Neuloin ensimmäisenä iltana ensimmäisen sukan ensimmäisen kukkakuvion loppuun saakka.





Lauantai oli karkauspäivä ja minulle oli tärkeämpää geokätköillä karkauspäivänä tiettyjen tilastojen takia. Jatkoin sukkien neulontaa vasta iltapäivällä klo 17 aikoihin. Ennen nukkumaan menoa sain neulottua ensimmäisen sukan jalkaterän puoleen väliin saakka.



Sunnuntaina jatkoin neulomista ja sain ensimmäisen sukan valmiiksi. Toisesta sukasta sain neulottua kantapään aloitukseen saakka. 




Maanantai-iltana töiden jälkeen jatkoin neulomista, samoin tiistaina ja keskiviikkona. Sain sukat valmiiksi keskiviikkona klo 21 aikoihin. Päättelyyn ja kuvaamiseen meni vajaa puoli tuntia lisää aikaa.




Sukissa oli hauska ruutukuvio ja sukkien päälle tuli Roositud tekniikalla kukkakuvio. Mallailin eri värisiä kuviolankoja sukkien päälle, mutta mikään ei oikein mielestäni sopinut. Valitsin sitten punertavan nallelangan, että edes jotain saan aikaiseksi. Pohjalangat, valkoinen ja lila, ovat Kirjopirkkaa ja Roosanauha lankaa. lankoja kului yhteensä 97 grammaa.





Sukissa on 70 silmukkaa ja neuloin ne puikoilla 2,5. Niistä tuli kokoa 43, kun minimimitta oli täynnä. Lähes kaikki tämän vuoden sukkafinlandia sukat ovat olleet minun käsialalla liian suuria. Ajattelin purkaa punaisen kukkakuvion pois ja käyttää sukkia miesten sukkina.



Sukissa on myös kivasti kantapään kavennukset sukan alla, jolloin sinne muodostuu raidallinen kolmio. Näin ruutukuvio jatkuu kauniisti kantapään jälkeen.

Sain sukat valmiiksi ajallaan, etapin 5 sukkia, Kattia kanssa, en voinut edes aloittaa ja etapit 4 ja 3 jäivät minulta kesken.

Sijoituin tällä etapilla sijalle 71 ja tällä hetkellä ole kokonaistuloksissa sijalla 101. Kokonaistulos voi vielä muuttua, koska kilpailuaika päättyy naisten päivänä ensi sunnuntaina.  Tänä vuonna kisa oli osaltani aika epäonninen, mutta se on vain elämää eikä asioille aina voi mitään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti