torstai 12. maaliskuuta 2020

Neulepuseron steekkaus neuletakiksi

Olen ostanut vuonna 2012 Islannista aidon islantilaisneulepuseron. Olisin halunnut neuletakin, mutta sopivaa väriä ja mallia ei löytynyt. Ostin sitten toiseksi parhaan vaihtoehdon. Neulepusero on erittäin lämmin, mutta minulla ei ollut käyttöä neulepuserolle. 





Haaveilin monta vuotta, josko leikkaisin neulepuseron edestä auki ja tekisin siitä neuletakin. Tällöin vaatteella olisi varmasti paljon enemmän käyttöä. Aristelin tuota leikkaamista ja katsoin monia ohjeita ja videoita asiasta. 





Nyt vihdoin rohkaistuin steekkaamaan eli leikkaamaan jälkikäteen edestä auki. Virkkasin ensin kiinteillä silmukoilla keskisilmukan molemmille puolille "vanat", jotta silmukat pysyvät kiinni eivätkä langat karkaa. Vahvistin vielä varmuuden vuoksi ompelukoneen suoralla ompeleella, varsinkin kaarrokkeen lankojen kiinnipysymisen.







Sitten leikkasin virkkausjanojen välistä langat poikki. Poimin silmukat virkkauksesta seuraavasta silmukasta. Neuloin puikoilla 4 kaksi oikein kaksi nurin resoria 10 kerrosta kummallekin puolelle. Toiseen listaan tein napinlävet 14 silmukan välein. 

Lopuksi ompelin virkkausreunan kiinni nurjalle puolelle. Olin ostanut nauhaakin, jolla voisin kiinnittää vrkkausreunan, mutta minusta reunasta tuli riittävän siisti ihan ompelemallakin.




Uutta lankaa kului 36 grammaa. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja olen iloinen, että vihdoin uskalsin tämän operaation tehdä.

2 kommenttia:

  1. Hei! Miten virkkasi resorin kohdan ettei lähde purkautumaan? Oikea ja nurja yhteen vai miten? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kysymyksestäsi. Virkkasin niin, että poimin silmukan poikittaisen langan alta. En siis virkannut oikeita ja nurjia yhteen vaan neuleen alhaalta ylöspäin tai ylhäältä alas.

      Poista