tiistai 7. tammikuuta 2020

Villapesupallot huivi

Olen neulonut elämäni aikana useammankin huivin, mutta hyvin harva niistä on jäänyt minulle itselleni. Pidän yleensä yhtä huivia koko talven ja toista huivia kevään/syksyn riippuen ulkoilman lämpötilasta. Asustehuiveja pidän äärimmäisen harvoin. En ole siis huivi-ihminen.

Ihastuin kuitenkin Villapesuohjelman podcastissa esiteltyyn Villapesupallot huiviin, koska se on suorakaiteen muotoinen huivi. Ohjeen lisäksi Villapesuohjelman Katri ja Pirjo olivat miettineet Ilo lankakaupan kanssa yhteistyössä valmiita lankapaketteja. Ostin yhden valmiin lankapaketin ja aloitin neulomisen. Ohje julkaistiin 17.11.2019 Tampereen kässämessujen yhteydessä.



Neuloin alkuun pari iltaa huivia, että pääsin jyvälle kaksivärisestä patenttineuleesta eli briossista. Sitten alkoivat painaa joululahjaneulekiireet ja neuloin välissä Pioni lapasia ja Jacques Cousteau pipoja. Joulun jälkeen aloitin uudestaan huivin neulomisen ja sain sen valmiiksi uuden vuoden kynnyksellä.


Lankana siis Aara langan Aatos pohjaa väreissä Kirsikka (punainen), Aamu (beige), Aarni (vihreä) ja Ruukku (ruskea). Langassa on 75% merinovillaa ja 25% polyamidia, langan vahvuus on 225m/100g. Neuloin huivin puikoilla 4,5 ja 5. Pitsi ja palmikko-osat suuremmilla puikoilla ja briossi pienemmillä puikoilla. 

Lanka on ihanan pehmeää ja sileää, käsinvärjäyksen värivaihtelut ovat hurmaavat. Jos minulla ei olisi niin montaa neutetakkiprojektia tulossa, niin neuloisin varmaan tästä langasta neuletakin. Ehkä vielä joskus.



Huivi oli helppo ja kohtuullisen nopea neuloa. Ihan lopussa olisi pitänyt neuloa päättelykerrokseen pompuloita, mutta neuloin viimeisillä langoilla ainaoikeaa ja tein joustavan päättelyn. Huivissa vuorottelevat briossiosuudet palmikko- ja pitsikuvioiden kanssa. Väreillä olisi voinut leikitellä ihan oman  mielen mukaan, mutta minä noudatin ohjetta aika tarkkaan.



Sain käytettyä ihan kaikki langat huiviin, vain päättelylangat jäi jäljelle. Vaikka ostin lankoja 400g, niin valmis huivi painoi 413 grammaa. En punninnut vyyhtejä etukäteen, joten hiukan extraa oli laitettu vyyhteihin.


Kuten kuvasta näkyy olen onnellinen uudesta huivista. Kiitos Pirjolle ja Katrille ohjeesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti