perjantai 2. kesäkuuta 2017

Neulekuvahaaste2017

Nonnu Neulojan podcastissa oli toukokuun ajaksi neulekuvahaaste, jossa ennakkoon ilmoitettujen aiheiden mukaisesti laitettiin Instagramiin kuva neuleisiin liittyen. #neulekuvahaaste2017 tunnisteella löydätte tähän haasteeseen osallistujien kuvia.

Osallistuin haasteeseen ja kerron nyt täällä blogissakin kuvien taustoja, koska kaikki eivät seuraa instagramiani. Mikäli haluatte seurata, niin löydyn instagramista tunnuksella @maarithm

1. AloitusSukan aloitus puikoilla. Tykkään neuloa 2 oikein, 2 nurin resoria. 

2. Inspiraatio


Neuletakin inspiraatio saatu Koukuttajan kootut podcastista. Rakenne kirjoitettu muistivihkoon ja mitat otettu olemassa olevasta neuletakista.

3. Lempineule
Tämä vihreä palmikkoneuletakki on lempparini. Siinä on ihanaa tuo väri ja monenlaiset palmikkopinnat. Pinnat on ommeltu yhteen ja neuletakki on suunniteltu taas kerran vanhan neuleen mitoilla.

4. TunneUseimmiten neuleiden valmistuessa päälimmäinen tunne on onnistumisen ilo, mutta näiden sukkien neulomiseen liittyy suuri suru rakkaan koiran lopettamisesta. 

5. Lempiväri


Ehdottomasti punainen


6. SuunnitelmaSuunnitelmani ovat usein hyvin sinnepäin eivät siis kovin tarkkoja. Otan usein mittoja olemassa olevista vaatteista ja varmistan sopivuuden mallitilkulla. Tämä suunnitelma liittyy aviomiehen neuletakkiin.

7. NeuleseuraJompikumpi tai useimmiten molemmat koirat nukkuvat sohvalla neuleseurana.

8. LahjaNeulon usein lahjoiksi. Nämä Niina Laitisen Jouluyöt päätyivät lahjaksi eläkkeelle jääneelle työkaverille.

9. LempihetkiLempihetki on työpäivän, koirien ulkoiluttamisen ja kotitöiden jälkeinen hetki. Tällöin on aikaa istahtaa sohvalle hetkeksi katsomaan televisiota ja neulomaan.

10. KeskeneräinenVain kolme projektia on tällä hetkellä samaan aikaan keskeneräisenä.

11. NeulenurkkaNeulenurkkani sijoittuu sohvan ja sohvapöydän tuntumaan. Projektipussit eli kangas- tai kestokassit ovat sohvan ja sohvapöydän välissä, muut tarvikkeet sohvapöydällä. Karkkipaperipussukassa on sakset, mittanauha, puikkomitta, silmukkamerkit ja kyniä. Muistikirjassa on esim. sukkien neulomiseen tarvittavat muistiinpanot esim. kuinka monta kerrosta resoria, kuinka monta kerrosta kantapäähän ja miten kärkikavennus on tehty. 

12. HurahdusOlen hurahtanut Milla Mollsin kirjovirkkuuohjeisiin. Olen virkannut monta laukka, monta kettinkikorua ja jopa rahin päälisen Millan ohjeilla.

13. EpäonnistunutMielestäni tämän neuletakin miehustan raidoitus epäonnistui. Hihojen raidoitus näyttää paremmalta. Tai siis miehusta näytti tyhmältä, kun olin saanut hihat valmiiksi. En jaksanut purkaa ja neuloa uudestaan vaan lahjoitin neuletakin pois.

14. EväätNeulontaeväinä on usein Coca Cola Zeroa ja suklaata. Suklaan syöntiä tulee kylläkin rajoittaa, koska se näkyy suoraan vyötärömitassa ja painoindeksissä. 

15. ProjektipussiProjektipusseina minulla on toimineet kangaskassit tai kestokassit. Tätä valokuvahaastetta varten ompelin muutaman pienemmän pussukan: ruskean tetramuotoisen pussukan ja vaaleanpunaisen pussukan. Suklaalevyn kääreestä olen aiemmin ommellut pussukan, jota voi käyttää myös neulontapussukkana.

16. ApuvälinePuikkomittaa tarvitsen jatkuvasti. Minulla on myös hieno metallinen palmikkopuikko, mutta grillivartaasta pätkäisty tikku toimii paremmin.

17. Näin neulonVideo neulomisestani.

18. NeulepintaPidän tästä neuletakista kovasti, koska siinä on monta, monta erilaista neulepintaa.

19. LankavarastoLankavarastoni on kahdessa sängynaluslaatikossa. Toisessa on villa- ja villasekoitelangat ja toisessa puuvillalangat ja muut erikoislangat.

20. Kahvi/tee ja neuleNormaalisti en juo kahvia tai teetä neuloessani. Kahvia en juo ollenkaan ja teessä olen ihastunut Clipperin orgaaniseen teehen. Laitan aina teeheni hunajaa.

21. VirkkausVirkkailin joskus näitä afrikankukkahippoja kyllästymiseen saakka. 

22. Lankavarastoni helmi


Voitin Lentävästä lapasesta Handun käsinvärjättyä lankaa. Tästä on tarkoitus tulla Veera Välimäen Breathing Space.


23. Knit in public


Osallistuin monta vuotta sitten Helsingin rautatieasemalla neulomisen flashmobiin.

24. Kirja


Lempineule- ja virkkauskirjoihin kuuluvat oma kopat, Virkkurit, Puikkomaisterit ja Arne&Carlokset.

25. Inhokkiväri


Ei mitenkään lempiväreihin kuuluvat pinkit, vaaleanpunaiset, lohenpunaiset ja muut epämääräiset värit. Nämä langat ovat Roosa Nauha lankaa ja neuleet ovat menossa lahjoiksi.

26. Kynsilakka


Tekstiilihuollon kouluttajana en voi paljon käyttää kynsilakkaa ja kynnetkin ovat hyvin lyhyet. Näin lukukauden lopussa voi jo kynnetkin kasvaa ja niitä voi lakata. Iloitsen tästä vuoden ajasta. Helatorstai jälkeisen lomapäivän kunniaksi jopa blingbling kynsilakkaa.

27. Silmukkamerkki


Silmukkamerkit tuntuvat olevan nykyään muoti-ilmiö. Niitä on todella monenlaisia ihanuuksia tarjolla. Minä luotan silmukkamäärien laskemisessa ja kavennusten/lisäysten merkitsemisessä äidiltäni lahjaksi saatuihin muovisiin kiekuroihin.

28. Luonto


Tämä kuva oli vaikein valinta. En ole näitä neulegraffitteja itse tehnyt vaan nämä olivat Turussa Aurajoen rannassa. Minusta neulegraffiteissa yhdistyy loistavasti luonto ja neuleet/virkkaukset.

29. Netflix and Knit


Neuloessani katson televisiosta tallenteita, Netflixiä, Viaplaytä, HBOta ja Yle Areenaa. Siis milloin mitäkin. Joku Roti sentäs podcastin Jonna vihjaisi Girlboss sarjasta. Tämä olikin erittäin hyvä sarja, jonka ahmin suunnilleen kerralla.

30. Sävy sävyyn


Neulon monesti sävy sävyyn neuleita.

31. Kesä


Toukokuun viimeisenä päivänä satoi, joten tämä kuva on otettu toukokuun aurinkoisena päivänä. Kyllä se kesä sieltä joskus tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti