keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Verho pitsiliinoista

Ompelin verhon vanhoista pitsiliinoista. Ideaa saatu täältä. 


Verhon tarina alkaa hiukan kauempaa. Isäni kuoli noin puolitoista vuotta sitten. Isäni avovaimo muutti pois heidän yhteisestä asunnostaan ja sain isäni jäämistöstä vanhoja pitsiliinoja. Pitsiliinat oli virkannut isoäitini, en koskaan ehtinyt tavata tuota isäni äitiä.

Liinat siis lojuivat käyttämättöminä kaapissani tämän puolentoista vuoden ajan. Mietin liinoille monia erilaisia kierrätystapoja mm. villakangashameen tai kassien koristelun, mutta sitten muistin pitsiliinoista tehdyt verhot. Valkoisina pitsiliinat eivät houkutelleet riittävästi, joten värjäsin ne pesukoneessa violeteiksi.




Sommittelin pitsiliinoja ensin pöydällä ja ompelin liinat toisiinsa käsin kaksinkertaisella ompelulangalla.



Pikkuisen liinat roikkuvat ikkunassa, mutta kyllä ne ainakin yhden kesän menee. Katsotaan jaksanko lisätä vielä pikkuruisia liinoja koloihin. (Ne pitäisi ensin löytää ja värjätä.) 



Olen pahoillani, mutta verho oli erittäin vaikea kuvattava. Ikkunan valo, keittiön lamppu ja muutenkin vaikea kohta. Toivottavasti kuitenkin saatte selvää.

Minulla on vielä keltasävyisiä liinoja niin paljon, että saisin olohuoneen puolelle keltaisen verhon. Saa nähdä innostunko.




4 kommenttia: