sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Samat langat, kahdet sukat

Olen ostanut joskus, ilmeisesti Lankamaailmasta, kirjavaa 6 säikeistä Sokkegarnin Salida lankaa. Ullaneuleessa on hyvä esittely. Kauan pohdin minkä langan kanssa tämä kirjava lanka sopii. Metrimäärien mukaan Novitan Nalle olikin sopiva kumppani.Neuloin ensin kerrosrivinousulla sukat. Olin aiemmin neulonut vastaavat kerrosrivinoususukat lapselle, nyt halusin siksak kuvion sukan keskelle eteen. Ja tietenkin peilikuviksi. Esimerkiksi täällä on yksi hyvä ohje. Kerrosrivinoususukkiin kului lankaa 87 grammaa, sukissa on 56 silmukkaa ja ne on neulottu puikoilla numero 3. Ne ovat kokoa 38.
Raitalanka raidoittui hienosti ja sitä jäi vielä aika paljon. Kokeilin toisiin sukkiin ihan pelkästä raitalangasta millaista pintaa tulisi.
Kuvista näkyy, että jalkateräosuus on minulle hiukan liian leveä. Olisi pitänyt neuloa jalkapöydän päälle 2 o 2n resoria, niin sukka olisi asettunut paremmin. Näihin sukkiin kului lankaa 97 grammaa, silmukkamäärä sama 56, puikot samat 3, koko sama 38.
Oli hauska nähdä miten erilaiset sukista tuli vaikka molemmissa onkin samat langa. Pintakuvilla ja värijärjestyksellä on tosiaan väliä. Ihmettalin vielä miksi ensimmäinen sukka (vasemmalla) raidoittui tasaisen kauniisti ja toinen sukka (oikealla) sai tuollaiset leveämmät, epämääräisemmät raidat. Minua ei haittaa, mutta tasaraitafriikeille tämä olisi katastrofi.2 kommenttia: