maanantai 19. kesäkuuta 2017

Bomber jakku

Olin tämän bomber jakun edellisen trendiajan aikaan opiskelemassa vaatetusompelijaksi. Ompelin silloin itselleni bomber jakun ruusukuvioisesta puuvillasta. Nyt päätin, että en lähde tähän muoti-ilmiöön ollenkaan mukaan, koska olin jo elänyt tämän kertaalleen.
Vastaan tuli kuitenkin vastustamaton kangas, joka suorastaan kiljui päästä bomber jakuksi. Ostin kirjavan puuvillakankaan opiskelijaltamme Dennisiltä, joka on suunnitellut kankaan kuosin ja tuonut kankaan Suomeen entisestä kotimaastaan Ghanasta. Kangas oli vain 115 cm leveää ja sitä oli 4 jaardia eli 170 cm. Mittailin kangasta ja totesin, että minun mitoilla se ei riitä kokonaan. Niinpä kävin ostamassa Eurokankaasta punaista yksiväristä puuvillaa hihoiksi.Kaava on Ottobre lehdestä  2/17. Sen verran oikaisin mallia, etten laittanut vetoketjun alla tuulikaitaletta. Jakussa on normaali vuorikangas vuorina. Se on miellyttävän liukasta, varsinkin hihoissa. Kankaita kului yhteensä 3,7 metriä.

Tajusin vasta edellisenä päivänä, että minullahan on Dennisisn tutkintotilaisuuden arviointi torstaina, joten kellotin ihan huvin vuoksi kauanko bomber jakun ompelussa menee aikaa. 

Kankaat olin hakenut varastosta edellisenä päivänä, työ alkoi kaavojen piirtämisellä ja päättyi valmiiseen jakkuun. Valmiissa jakussa sain näytettyä Dennisille hänen kankaansa hyödyntämisen.


 Klo 16:24 aloitin kaavojen piirtämisen, klo 17:08 leikkasin resorikappaleet, klo 17:18 silitin vuorikankaan ja klo 17:21 leikkasin vuorikappaleet.
Klo 17:31 leikkasin miehustakappaleet, klo 17:45 leikkasin hihakappaleet, klo 17:57 leikkasin tukikangaat alavaroihin ja klo 18:01 silitin tukikankaat kiinni.


Klo 18:17 aloitin pääliosan ompelun, ensin taskut, sitten hihat kiinni miehustaosiin, sitten olkasaumat, sivusaumat+ hihan alasaumat, klo 19:09 aloitin vuoren kokoamisen samassa järjestyksessä kuin päälinen, ilman taskuja tietenkin, klo 20:09 aloitin vuoren ja päälisen yhdistämisen, ensin vetoketju, sitten helma- ja niskasauma, sitten hihat kiinni toisiinsa, ympärikääntäminen ja hihassa olevan kääntöaukon sulkeminen. Lopuksi silitys. Klo 21:34 bomber jakku on valmis.

Ulkokuvat on otettu vasta seuraavana iltana, kun valokuvaaja tuli kotiin. Meidän kuvissa on aina jotain valkoisia, pilkullisia linssiluteita mukana.Tarviiko erikseen sanoa, että rakastuin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti