maanantai 1. toukokuuta 2017

Hameita

Ompelutilassani on yleensä aina valmiiksi leikattuja tai jopa osittain ommeltuja vaatekappaleita. Ne ovat eri valmistusvaiheissa riippuen siitä mikä vaihe on milloinkin kiinnostanut ja miten on ollut aikaa ommella. Näin toimien saan monesti inspiraation iskiessä nopeastikin valmista verrattuna siihen että lähden ihan alusta kaavan piirtämisestä ja kankaan leikkaamisesta.

Nämä hameet olivat esimerkiksi siinä vaiheessa, että vetoketjut puuttuivat ja tietenkin vetoketjun jälkeiset työvaiheet. 
Ensimmäinen hame on paksuhkoa puuvillaa, kangas ostettu Eurokankaasta. Pinkki ei kuulu ollenkaan minun väreihin, mutta tässä hameessa saa nyt mennä. Enkä sitten normaalisti koskaan pidä puseroa hameen alla, mutta näissä kuvissa siksi että vyötärön rakenne näkyy. Hameessa siis edessä vetoketju, edessä ja takana pienet halkiot, viistotaskut, vyötärökaitale. Kaava on Burda 4/10 lehdestä. Malli on sama kuin  tämän postauksen hame. Kangasta kului 1,5 m, kangasta oli sen verran niukasti että vyötärökaitaleen sisäkappale piti tehdä valkoisesta lakanakankaasta.


Toinen hame on myös paksuhkoa puuvillaa, voisi sanoa jopa ohueksi farkkukankaaksi. Kangas on ostettu Eurokankaasta. Kangasta kului 1,6 m. Liivihameessa on kaarrokeosa, sen alareunassa muotolaskokset. Toisella sivulla on vetoketju, edessä on paikkataskut. Kaava on Ottobre 2/08 lehdestä. Tästä tulee varmasti yksi lempparityövaatteistani.

Kolmas hame on Marimekon Kompotti kangasta. Kangasta kului 1,5 m. Tämä hame on hieman a-linjainen ja siinä on vyötäröllä sisäpuolella alavara. Sivussa on vetoketju. Kaava on Ottobre 5/10 lehdestä. Tätäkään hametta en oikeasti pidä puseroiden päällä, mutta näissä kuvissa havainnollistetaan vyötärön rakennetta.  Kaikki hameet ovat vuorittomia, kevyitä kesähameita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti