lauantai 27. toukokuuta 2017

Projektipussukoita

Projektipussukoista on kohistu käsityöpiireissä pitkään. Muun muassa Hupsistarallaan Terhi on ommellut  tetran muotoisia projektipussukoita. Nyt podcastien yleistyessä  projektipussukoita näkee vielä enemmän. Itse olen tähän asti kantanut neuleeni mukanani kangas- tai kestokasseissa ja samassa kassissa on saattanut olla useampikin neule kerrallaan (lähinnä pienikokoisia töitä esim. sukkia). 

Ompelin Wexleriltä Lahdesta ostamistani kankaista projektipussukoita. Ensimmäinen laukku meni kuitenkin aviomiehelle toilettilaukuksi.

Loput ompelin projektipussukoiksi. Olen aikoinaan ommellut niin paljon pussukoita, mm. karkkipapereista, että pussukoiden muoto ja kaava on ennestään tuttua, mutta mikäli etsit kaavaa, niin Hand made Hippu blogista löytyy hyvä kaava. Kaikki nämä pussukat on tehty samalla kaavalla.Vaaleanpunainen ei mitenkään ole minun väri, mutta en voinut vastustaa joogaavia koiria.


Käytin pussukoissa pääsääntöisesti metriketjua, joten huolittelin ketjun päät pussukan kankaasta leikatuilla palasilla.

Vuorina käytin ohutta puuvillaa ilman mitään vanukerroksia. Pussukat eivät ole siis niin jäykkiä, että seisovat itsekseen. 


Pussukat ovat mitoitettu niin, että kaksi 100g lankakerää mahtuu hyvin plus vaikka sukka puikkoineen. Mittasin siis etukäteen kahden kerän vaatiman tilan ja piirsin kaavan näiden mittojen mukaan.Tein lisäksi tetran muotoisia pussukoita. Täältä löytyy hyvä ohje näihin pussukoihin. Itse vähän oikaisin enkä ommellut vuorta ja päälistä erikseen ja leikkasin pussukan yhdestä kappaleesta. Tuolla ohjeella saa vielä siistimmän version.

Nämäkin on mitoitettu sukan neulonnan mukaan. Tetraan mahtuu kaksi 100 g kerää plus neuletyö puikkoineen.Ruskea koirakangas on ostettu Eurokankaasta, kaikki muut kankaat Wexleriltä. Kankaita kului yhteensä 7,8 m. Yhteen pussukkaan kului 30 cm päälikangasta ja 30 cm vuorikangasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti