sunnuntai 24. elokuuta 2014

Kätköilyreissu Kuopioon 16.8.-17.8.2014

Lähtiessäni kätköilemään pääkaupunkiseutua kauemmas, on matkalla oltava tavoite ja suunnitelma. Tämän matkan tavoitteena oli löytää neljä haastekätköä. Haastekätköt ovat sellaisia kätköjä, joiden kirjaamiseen on pitänyt ensin suorittaa erilaisia tehtäviä. Tehtävät ovat yleensä erityyppisten kätköjen kerääminen. 

Haastekätköt olivat:
1. 100:n attribuutin haasteessa pitää kerätä kätkökuvauksissa olevia attribuutteja eli määritteitä 100 erilaista. Attribuutteja ovat esim. talvilöydettävyys, puuhun kiipeäminen, veneen tarvitseminen ja uv laitteen tarvitseminen. 

2.  300. pisteen haaste. Kätkökuvauksissa on jokaiselle kätkölle annettu vaikeuspisteitä 1-5, puolen pisteen tarkkuudella, samoin maastopisteitä. Haasteessa tulee saavuttaa yhden päivän aikana löydettyjen kätköjen yhteispistemääräksi vähintään 300.

3. 400 mystery cahces a discovered - Challenge. Koko kätköilyhistorian ajalta tulee olla löydettynä yhteensä 400 mysteerikätköä. Mysteerikätköt ovat esim. laskutehtäviä, sähköisiä palapelejä, sudokuita tai muita ratkaistavia arvoituksia.

4. A loyal cacher - Challenge. Yksinkertaisesti tulee löytää yhden kätkönpiilottajan kaikki kätköt ja niitä tulee olla vähintään 10 kpl. 

Suunnitelmanani on yleensä kiertää mahdollisimman monta kuntaa matkalla määränpäähän. Katson yleensä geocaching. com kartastosta, mitkä löytämättömät kätköt sattuvat matkan varrelle ja samalla tarkistan geocache.fi listasta, mihin kuntaa ko. kätköt kuuluvat. Yritän myös etukäteen ratkoa mahdollisimman monta mysteeriä matkan varrella olevista kunnista. Tälle matkalle valmistauduin mm. katsomalla elokuvan, neulomalla muutaman tilkun ja ratkaisemalla sudokun. 

Ensimmäinen päivä starttasi kuuden aikoihin aamulla ja reitti kulki Mäntyharjun, Mikkelin, Juvan, Joroisen, Varkauden ja Leppävirran kautta Kuopioon. Päivän yhteismäärä oli 26 kpl. Perillä oli klo 22 aikoihin. Yksi päivän hauskimmista kätköistä oli Mikkelissä. Se oli lukittu rasia, jonka lukon yhdistelmä piti virkata kotona valmiiksi. 








Yövyin Kuopiossa ja matka takaisin kotiin alkoi kahdeksan aikoihin. Hain Kuopiosta nuo mainitut haastekätköt. Ne eivät todellakaan olleet reitin varrella vaan kahteen niistä ajelin ensin liki 10 kilometriä isompaa ja pienempää mutkittelevaa tietä ja lopulta löysin joko kätkönpiilottajan pihaan tai hiljaiselle uimarannalle. No, kokemuksia kumpikin. Päivän komeimmat maisemat tarjosi Puijonsarvi.

Kotimatka kierteli Kuopion lisäksi Tervon, Rautalammen, Suonenjoen, Pieksämäen ja Kangasniemen kautta kotiin. Kotona olin taas klo 22 aikoihin. Matkalle kertyi kilometrejä 990 ja toisen päivän kokonaismäärä oli 20 kpl. Väsynyt mutta onnellinen. 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti