tiistai 30. maaliskuuta 2021

Pikkusiskon puseropäivitystä

 Kummitytön tyttäret ovat kasvaneet seuraaviin vaatekokoihin. Pikkusisko on kokoa 128 cm ja isosisko on kokoa 152 cm. Isosiskon puseropäivityksen voit lukea täältä




Ompelijana huomaan sen ihanan asian, että voin nyt käyttää samoja kaavoja pikkusiskolle kun käytin pari vuotta sitten isosiskolle.





Pikkusiskon puseroiden kuosien etsiminen lähti tytön toiveesta saada puseroita, joissa on on kirahveja. Ensimmäisen kirahveja esittävän trikoon löysin Eurokankaasta.






Niskassa on kankainen kokolappu, jotta lapsi tietää kumpi puoli on takakappale. Samalla vanhemmat tietävät vaatteen koon.






Seuraavaksi aloin googlettamaan mistä löytyisi lisää kirahvitrikoita. Niitä läysin kahtakin kuosia Kangaskauppa Majapuulta. Tilasin molempia trikoita samalla kerralla.





Kaikki puserot on ommeltu neljälankaisella saumurilla sisäosiltaan. Pääntiellä, hihansuissa ja helmassa on saumurihuolittelu ja käänne. Käänne on ommeltu kiinni ompelukoneen hunajakenno-ompeleella. Reunoissa ei ole resoreita.




Tilasin kummityttöni neljälle lapselle yhden vaatteen kullekin PaaPiilta ja samalla kukin lapsi sai valita yhden trikoon tai collegen, josta ompelen heille jotain myöhemmin. Tämän neidin valinta osui vaaleanpunaiseen lammastrikooseen.





Varastoistani löytyi vaaleansinistä yksisarvistrikoota ja se on ostettu Eurokankaasta.




Punapohjainen Minni Hiiri trikoo on varastoistani ja ostettu Eurokankaasta.


Tälläkin kertaa valittiin kuosit lapsen mieltymysten mukaisesti ja hän tuntui kovasti pitävän uusista puseroistaan. Oli kuulemma vaikea valita minkä puseron laittaisi seuraavana päivänä päiväkotiin päälleen.

Kaikki puserot on ommeltu samalla kaavalla, kaava on Allt om handarbete lehdestä 9/2015. Tällä samalla kaavalla olen ommellut isosiskolle muutama vuosi sitten puseroita. Niistä voit lukea täältä.

Trikoita kului puseroihin 70 cm/pusero, koska puserot ovat tunikamittaisia. Yhteensä trikoita kului 3,5 metriä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti