sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

Isosiskon puseropäivitystä

Kummityttöni tytöt ovat kasvaneet seuraavaan vaatekokoon, isosisko on jo kokoa 152 cm ja pikkusisko on kokoa 128 cm. Pikkusiskon puserot esittelen toisessa postauksessa.




Tytöt saivat uusia kevätpuseroita/tunikoita.  Teen lapsille aika peruskaavoilla vaatteita, vain kankaiden kuosit vaihtelevat lapsen mieltymysten mukaan. Näin ne ovat helppoja huoltaa lapsiperheissä eikä esimerkiksi silittämistä tarvita.

Isosiskon puserot on ommeltu samalla kaavalla kuin nämä puserot koossa 134 cm. Kaava on siis Ottobre 6/2014. Kaikki puserot on ommeltu saumurilla sisäosistaan. Kaikki reunat (hihansuut, helma ja pääntie) on huoliteltu saumurilla ja käännetty nurjalle ja ommeltu hunajakenno-ompeleella. Pääntiellä ei ole resoria, niin puserot ovat hiukan "aikuismaisemman" näköisiä. Niskassa on kankainen kokolappu, jotta tietää koon ja kummin päin pusero puetaan.




Tämä neiti pitää kovasti koirista, niin yritin etsiä hänelle koira-aiheisia trikoita.


Wuff wuff trikoo on tilattu Kangaskauppa Majapuun verkkokaupasta.



Hän pitää myös tumman sinisestä ja muutenkin tummista väreistä.


Mustapohjainen trikoo on ostettu Eurokankaasta.



Koiria raidallisella pohjalla- trikoo on ostettu Eurokankaasta.






Ostin kummitytön perheen neljälle lapselle Paapiin verkkokaupasta kullekin yhden vaatteen heidän omien toiveiden mukaisesti. Jokainen lapsi sai samalla valita yhden trikoon tai collegekankaan, josta ompelisin heille jotain. Isosisko olisi halunnut koiratrikoota, jossa Sesse juoksentelee, mutta se oli tilaushetkellä loppu. Toisena vaihtoehtona oli tämä sinisiä hevosia kuvaava trikoo.



Viimeinen pusero on collegeneulosta, kun kaikki muut ovat trikoota.



Tämä väri ei kuulu neidin lempiväreihin, mutta college on niin ihanan pehmeää, että hän ilmoitti tämän lempipuserokseen.

Trikoita kului 0,7 - 1 m/pusero riippuen neuloksen leveydestä. Eurokankaasta ostettuja trikoita oli 1 metrin pala ja hihoihin piti laittaa sauma, jotta hihoista saa riittävän pitkät. Muista yrityksistä ostettuja trikoita oli vähintään 1,5 metriä, jolloin sain niistä täyspitkät hihat ja toisenkin paidan pienemmälle neidille. Pienemmän neidin puserot myös toisessa postauksessa. Yhteensä trikoita kului 4,4 metriä.

Tällä kertaa siis toteutettiin lapsen toiveiden mukaisissa väreissä ja kuoseissa uusia kevätpuseroita. Minusta on ihanaa, kun lapset esittävät toiveita kuoseista ja niitä voidaan yhdessä valita verkkokaupoista. Näin vaatteista tulee miellyttävämpiä ja niitä käytetään enemmän.

2 kommenttia:

  1. Kauniita! Eläinteema on aika suosittu nyt lasten vaatteissa!💛

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista