lauantai 24. joulukuuta 2016

Pehmeitä paketteja siskoksille

Ompelin kahdelle pikkutytölle trikoovaatteita. Pienempi sisko on liki 2-vuorias R, hän on kokoa 92 cm. Isompi sisko on 6-vuotias V, hän on kokoa 128 cm. Tunikoiden ja legginsien kaavat ovat Allt om Handarbete lehdestä 9/15.Olin ostanut Kangastukusta Hyvinkäältä muutamia lapsille sopivia trikoita, kukin oli metrin pätkä. Taiten sommittelemalla ja toisen tytön tunikan leikkuusaumalla sain metrin pätkän riittämään molempien tyttöjen tunikoiden miehustoihin. Hihat leikkasin yksivärisestä oranssista trikoosta. Oranssi trikoo on Trikookellarista Järvenpäästä. Ompelin yksivärisestä oranssista myös legginsit ( siis yhdet oranssit legginsit ja kahdet tunikat). Oranssia trikoota kului 2 metriä.
Ompelin kaikki saumat saumarilla ja huolittelin kaikki käänteet, myös housujen kuminauhakujan kaksoisneulatikkauksella. En siis lisännyt päänteihin ja hihansuihin resoreita.
Kuvissa siis yhdet, samat legginsit. Lehmäkankaaseen olisi ehkä ollut raikkaampaan valita valkoinen trikoo hihoihin, mutta nyt ei ollut valkoista trikoota varastoissa. Näillä mennään tällä kertaa. En tiedä miksi, mutta minusta nuo lehmät näyttävät lentäviltä.

Ompelin kolmannen tunikan varastossani erittäin pitkään (yli 15 vuotta) seisoneesta ohuesta collegekankaasta. En edes muista mistä kangas on ostettu, ilmeisesti Tampereelta jostain tehtaanmyymälästä. Tätä laivakangasta oli myös metrin pala. Lisäsin siihen keltaista collegea hihoihin ja legginseihin. Keltainen college on ollut aiemmin valkoinen, mutta olen tarvinnut värjäyserään täytekangasta ja tämä on ollut sillä hetkellä joutilaana. Collegekin on jotain erittäin vanhaa Tampereen ajoilta ostettua. Yksiväristä collegea kului 1,5 metriä. 
Aviomies valtuutettiin (lue pakotettiin) valokuvaajaksi. Hän ikuisti myös silityshetken ennen vaatteiden valokuvaamista ja paketointia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti