keskiviikko 22. huhtikuuta 2020

Ruusunnuppuset

Suuri Käsityö 3/2020 lehdessä oli Susanna Winterin suunnittelemat Ruusunnuppuset sukat.




Lankana on Aara langan Mielenmaisema (Mieli lankapohja) lankaa värissä helmikuu. Langassa on 75% merinovillaa ja 25% polyamidia. vahvuus on 425m/100g. Lankaa kului sukkapariin yhteensä 76 grammaa.



Sukissa on 62 silmukkaa ja ne neulottiin varpaista varteen. Neuloin ne 2,5 numeron pyöröpuikoilla kaksi sukkaa samalla kertaa. Ihan ensimmäistä kertaa onnistuin looppaamisessa kahden sukan kanssa.  Tässä auttoi varmasti se, että alussa kuvio on vain etupuolella ja jalkapohja on sileää. Kantapään jälkeen vasta kuvio on molemmilla puolilla. Kuvio oli helppo oppia, rivin alun jälkeen muisti mitä piti tehdä. 



Asetin itselleni tämän vuoden tavoitteeksi opetella varpaista varteen neulominen niin, että sukista tulisi oikean kokoiset minulle. Näistä sukista tuli hiukan liian suuret, koska noudatin ohjetta enkä lähtenyt säätämään mallikertojen kanssa. Ehkä sileässä sukassa onnistun paremmin.



Sukat ovat ihan samankokoset, ne on vain puettu hiukan huolimattomasti jalkaan.

Aion antaa nämä sukat lahjaksi, mutta olettamukseni mukaan nämä ovat saajalleen liian suuret. Harkitsen vielä teenkö sittenkin uudet lahjasukat ja laitan nämä sitten jonnekin muualle lahjapakettiin. Onneksi minulla on vielä aikaa alkuperäiseen h-hetkeen.

8 kommenttia: