keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Pörrösukkia

Neulon tänäkin vuonna hyväntekeväisyyteen lyhytvartisia sukkia. Nuoret pitävät niistä erityisesti. Neuloin aiemmin omenanvihreästä Fabelista ja silkki-mohairista Yöjalassa sukat ja jämälangoista Pörrösukat. Ostin pinkkiä ja harmaata Fabelia sekä silkki-alpakkaa. Halusin kokeilla erilaista pörrölankaa. Silkki-alpakkaa oli 25 gramman kerä ja Fabelia oli kaksi 50 gramman kerää.




Neuloin sukkia erilaisissa paikoissa missä piti odottaa, ne olivat helpot matkaneuleet. 



Neuloin ensin pinkkejä sukkia, mutta pörrölanka loppui kesken toisen sukan jalkateräosassa. Purin molemmat sukat kiilakavennusten loppumiskohtaan saakka ja neuloin vihreistä sukista jämäksi jääneellä silkki-mohairilla yhdistettynä Kirjopirkkaan muutaman raidan. Näin pinkki silkki-alpakka riitti juuri ja juuri. Sitä jäi alle gramma jäljelle.




Pinkeissä sukissa on 56 silmukkaa, neuloin ne numeron 3 puikoilla. Alussa on 10 kerrosta 2 o, 2 n resoria, sitten tavallinen, vahvistettu Hollantilainen kantapää. Jalkaterän päällä jatkuu 2 o, 2 n resori ja lopussa on sädettäinen kärkikavennus. Lankoja kului yhteensä 70 grammaa.


Pidin enemmän silkki-mohairin neulomisesta kuin silkki-alpakan. Silkki-alpakka oli karkeampaa ja pörröisempää lankaa. Sukista tuli minun mielestä hiukan jäykät. Mutta langan käyttäytymistä ei voi tietää ennen kuin kokeilee, joten siinä mielessä sukat onnistuivat.



Harmaisiin sukkiin neuloin ensin sileän kantapään ja koko jalkateräosan sileää. Sain ensimmäisen sukan valmiiksi, mutta se ei lopulta miellyttänytkään. Purin sukan resoriin saakka ja neuloin uudestaan.


Harmaissa sukissa on 52 silmukkaa, neuloin nämäkin puikoilla numero 3. Aloitin raidoituksen aikaisemmin ja neuloin neljä raitaa pinkkien kolmen raidan sijaan. Muilta osin sukat ovat samanlaiset kuin pinkit. Lankoja kului harmaisiin sukkiin 63 grammaa. Molemmat sukat ovat naisten kokoa 38.


Loppujen lopuksi yhdistettyä harmaata Fabel-silkki-alpakkaa, pinkkiä Fabel-silkki-alpakkaa ja vihreää Kirjopirkka-silkki-mohairia jäi jäljelle 26 grammaa. Niistä saa vielä vaikka yksiin sukkiin pidemmät varret.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti