lauantai 9. helmikuuta 2019

Impromptu


SukkaFinlandia on edennyt puoleen väliin eli kolmas etappi julkaistiin perjantaina 1.2. klo 18 Suomen aikaa. Olimme silloin lomailemassa Floridassa ja kello oli siellä 11 aamupäivällä. En päässyt heti julkistamisajankohtana netistä katsomaan ohjetta, koska olimme patikoimassa luonnonpuistossa. Vasta lounaspaikassa oli wifi ja kello oli 14 iltapäivällä. Yllätyin, kun ohje olikin miesten sukkiin, mutta yllätys oli iloinen.



Etukäteisinfoissa oli lueteltu lankavaihtoehtoja ja olin varannut mukaan matkalle kahdetkin fingering vahvuiset langat (420 m/ 100 g), mutta lentokoneessa menomatkalla näin ohjeista, että näihin sukkiin tarvitaankin paksumpia lankoja. Niitä ei tietenkään ollut mukana, joten aloin heti tutkia Miamin lankakauppavalikoimaa. Löysin hyvän lankakaupan, johon oli helppo mennä ja sain ostettua langat ja samalla tietenkin uudet sukkapuikot.  

Ostinkin ihan vahingossa aika miehisen värisiä lankoja vaikka ajatuksenani oli vaalean harmaalla pohjalla ja siihen punaista, oranssia ja keltaista. Onneksi tosiaan noita etukäteisajatteluni mukaisia lankoja ei löytynyt valikoimasta.


Malli on Anna Mäkilän Impromptu  ja tässä mallissa olisi saanut improvisoida aika paljon. Sukat esim. olisivat voineet olla keskenään eriväriset, kuvioraidat olisivat voineet olla eri korkuisia, kuvioraitojen paikkaa olisi voinut vaihdella. Minimivaatimuksina oli tietyt kerrosmäärät jalkaterässä ja varressa ja se, että kuviolankoja piti olla vähintään kaksi ja se, että kaikkia kuutta pintakuviota tuli käyttää. Kantapään malli oli myös määrätty.




Minä neuloin aika tylsästi pintakuviot annetussa järjestyksessä ja annettuina kerrosmäärinä, niin sain minimivaatimukset helpolla aikaiseksi. Minimimitoilla näistä sukista tuli aviomiehelle tosi sopivat sukat.

Sukat aloitettiin varpaista ja neulottiin varteen päin, kantapää oli bumerang kantapää, jossa tiimalasikantapään keskelle tehdään muutama ylimääräinen kerros. Kuviot tehtiin jalkateräosassa vain jalkapöydän puolelle ja varressa koko varren mitalle. Tässä oli jotkut neulojat haksahtaneet ja tehneet kuviot varressakin vain etuuolelle ja siitä oli seurannut hylätty suoritus. Minä muistin/hoksasin tehdä varren kuviot oikein.




Ihan intuitiolla ostin kolmea raitalankaa ja se sopi passelisti näihin sukkiin. Kaaviot A ja F ovat ensimmäistä lankaa, kaaviot B ja E ovat toista lankaa ja kaaviot C ja D kolmatta lankaa. Lankojen vahvuus on 152 m/50 g. Neuloin sukat 3,25 puikoilla ja lankoja kului yhteensä 102 grammaa.



Aloitin neulomisen Floridan aikaan klo 16 ja neuloin ensin noin puoli tuntia, koska olimme menossa katsomaan jääkiekko-ottelua. Sain neulottua ensimmäisen sukan kärkiosan. Jääkiekko-ottelun jälkeen neuloin noin puolitoista tuntia ennen nukkumaan menoa. Pääsin jalkateräosan loppuun. Lauantaiaamuna pystyin neulomaan noin puolitoista tuntia ennen aamiaista. Aviomies oli armollinen ja antoi minun neuloa vielä tunnin ennen hotellin luovutusta. Sain neulottua ensimmäisen sukan kantapään ja vähän vartta.  


  
Lentokentällä ehdin neuloa tunnin verran ennen koneen lähtöä. Lentokoneessa neuloin ensin tunnin verran ennen kuin uni voitti. Sain ensimmäisen sukan valmiiksi. Heräsin koneessa pari tuntia ennen laskeutumista ja sain tehtyä toisen sukan liki kantapäähän saakka. Tukholmaan päästyämme ehdin neuloa noin tunnin aviomiehen selvitellessä puhelimessa peruuntuneen lennon vaihtoehtoja.



Saimme siirron hotelliin, jossa odotellessamme huonetta ehdin neuloa tunnin verran. Vielä huoneeseen päästyämme neuloin viimeisen tunnin ja päättelin langat. Otin pikaiset valokuvat hotellissa ja lähetin kisaorganisaatiolle sunnuntaina klo 20 aikoihin Suomen aikaa. Yhteensä sukkiin kului aikaa noin 11,5 tuntia, kun edellisen etapin sukkiin kului aikaa 18 tuntia.

Tällä etapilla olin sijalla 53 ja olen siihen tyytyväinen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti