keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Harmonia

SukkaFinlandia on edennyt neljännelle etapille. Ohje julkaistiin viime sunnuntaina klo 14 aikaan. Olin juuri silloin juhlimassa erään prinsessan 4-vuotissyntymäpäiviä. Juhlien jälkeen pääsin aloittamaan neulonnan puoli kuuden aikaan iltapäivällä.

Neulon sukkapuikoilla ja yhden sukan kerrallaan, sain ensimmäisen sukan valmiiksi pikkuisen yli puolen yön. Sunnuntai-illassa oli koirien ruokkimista ja ulkoiluttamista, suhkussa käyntiä ja ruoan laittoa, kaikkea sellaista mitä normaaliin sunnuntaihin ja työviikkoon valmistautumista ihmisillä nyt on.


 Aloitin vielä toista sukkaa ja neuloin ensimmäinen kuviokerran ja menin nukkumaan. Jatkoin sukat loppuun maanantaina töiden jälkeen, ne valmistuivat noin klo 23 aikaan.


 Sukkamalli oli Pirjo Iivosen suunnittelema Harmonia. Tämä sukkamalli olikin yhtä harmoniaa neuloa. Siinä on koko varren osalta pitsikuviota, joka muodostuu oikealle ja vasemmalle kääntyvistä kavennuksista ja langankierroista. Mallikertoja on varressa kaksi ja kolmas muodostuu kantalapun kohdalle, jossa tehdään kantapään sivuun lisäykset. Tämä oli minusta kaunis ratkaisu. 



Mallikuvio jatkui jalkapöydän päällä ja jalkapohja oli sileää. Jalkapöydässäkin piti tehdä kaksi mallikertaa minimissään.
Minulla tulee usein liian suuret sukat näillä minimivaatimuksilla, samoin kävi viime vuoden kisassakin. Harkitsen, että puran kärkikavennukset ja teen ne tiheämmin, niin saan sukkalaatikkooni iloisen keltaiset sukat.  



Lankana käytein Austerman step lankaa, neuloin puikoilla 2,5 ja lankaa meni kaikkiaan 70 grammaa.

Sijoituin kisassa tällä etapilla sijalle 48. Olen erittäin tyytyväinen tähän astisiin suorituksiin. 

2 kommenttia:

  1. Ihanan pirtsakan keltaiset! :) Mie otin suosiolla pienet puikot käyttöön, 2mm puikoilla neuloin, kun yleensä pitsimallit mun käsialalla sen ohjetta pienemmän puikkokoon vaatii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ollut pienempiä kuun 2,5. Mä puran kisan jälkeen vähän kärkeä ja lyhennän, ovat sitten hyvä kokoiset.

      Poista