sunnuntai 28. elokuuta 2016

Kulttuuripäivä

Olen kiinnostunut monenlaisista näyttelyistä ja vuosi sitten Museokorttia hankkiessani ajattelin käydä useammin taidenäyttelyissä. Uusien näyttelyiden avautuessa ajattelen usein, että kyllähän sinne ehtii myöhemminkin, antaa alkuryntäyksen mennä ohi. Inhoan siis yli kaiken olla paikoissa, joissa on liikaa ihmisiä. Näyttelyiden päättymispäivän lähestyessä iskee yleensä paniikki, että ei ehdi näkemään mielenkiintoisia juttuja. Viimeisenä päivänä tulee taas se kuuluisa ryntäys ja liikaa ihmisiä.

Vietimme eilen kummitytön kanssa oikein kulttuuripäivää. Ensimmäinen kohde oli Nykytaiteen museo Kiasma. Kiasmassa on tällä hetkellä mielenkiintoisia esinetaiteilijoita: Ernesto Neto. Neton näyttely on vielä 4.9 saakka. Neto on käyttänyt punontatekniikka töissään ja saanut aikaiseksi upeita kolmiulotteisia töitä.Choi Jeong Hwa on esillä 18.9 saakka, joten vielä ehtii hyvin. Choi Jeong Hwa käyttää töissään muovisia, arkisia esineitä uusissa ympäristöissä.

Seuraavaksi suuntasimme Espoon modernin taiteen museoon EMMAan. Sattuikin olemaan Espoopäivä, niin museoon oli ilmainen sisäänpääsy. (ulkopaikkakuntalaisina emme olleet tästä ollenkaan tietoisia, joten hyvä tuuri tällä kertaa)
EMMAssa oli keramiikkataiteilija Rut Brykin näyttely. Olen ihaillut Rut Brykin muotokieltä jo opiskeluajoista lähtien. Näyttely ei todellakaan tuottanut pettymystä vaan ihastelin sydämeni kyllyydestä värejä ja muotoja. 


Tämäkin näyttely on vielä 4.9 saakka, joten vielä ehtii. Samalla katsastimme Lelumuseon, jossa fiilistelimme lapsuuden leluja, minä 70-lukua ja kummityttö 90-lukua. Monta riemastuttavaa muistoa tulikin mieleemme. Pyörähdin myös pihalla olleessa Futurossa.


Päivän viimeinen kohde olikin Keravalla. Maailmalla erittäin tunnettu Olek eli Agata Oleksiak oli pukenut Galleria Allin pinkkiin "virkkaushuppuun". Keski-Uusimaasta voit lukea enemmän. Lisää myös täältätäältätäältä ja täältä. Pinkki talo on 29.11. saakka esillä, joten tänne ehtii myöhemminkin.

Savupiippu, tikkaat ja vesirännitkin on päällystetty virkkauksella. Aivan huikea kokemus!


    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti