maanantai 25. heinäkuuta 2016

Yksi raita vielä.....

Otsikon ajatus oli koko ajan mielessä näitä sukkia neuloessa. Lomamatkalle kanaalin saarille piti saada mukaan jotain helppoa ja pientä neulottavaa. Viikon reissulla ehdin neuloa liki kolme sukkaa valmiiksi. Raidoituksen hain täältä. Tuo on aivan loistava työkalu, kun tasaraidat eivät kiinnosta. Minulla raidat olivat 2-6 kerrosta leveitä ja parissa on kaksi sukkaa neulottu samoilla raidoilla. Langat ovat Nallea, jotka jäivät yli tästä neuletakista. 

Vihreällä kantapäällä olevat sukat ovat naisten kokoa, sukissa on yhteensä 56 silmukkaa, jalkaterän pääliosassa on jatkettu varresta 2o, 2n resoria. Kantapää normaali vahvistettu kantapää ja kärkikavennus säteittäin. Jalan pituus otettu omasta jalasta n. koko 38.

Pidän tästä resorin neulomisesta jalkateräänkin, koska 
a) se antaa jalkaterään vähän väljyysvaraa tai tarvittaessa supistaa jalkateräosaa niin, että sukka menee monen kokoiseen jalkaan
b) jalkateräosuuden neulominen ei ole niin tylsää kuin sileän neuleen neulominen on.
Ruskealla kantapäällä olevat sukat ovat miesten kokoa, sukissa on yhteensä 64 silmukkaa. Muutoin samanlaiset kuin naisen sukat, mutta tein kärkeen leveän nauhakavennuksen ja jatkoin resoriosuutta ihan loppuun saakka. Koko aviomiehen jalan mukaan eli n. 43. Molemmat sukkaparit on neulottu numeron 3 bambupuikoilla, koska neuloin mm. lentokoneessa.
4 kommenttia:

 1. Nuo raitalangat ovat mukavia kun tulee itsestään moniväriseksi.
  Käyhän myös blogissani ja liity jäseneksi,sekä seuraajaksi Blogit.fi:ssä.
  Laitan blogisi lukulistalleni sekä blotit.fi:ssä

  VastaaPoista
 2. Hei, kiitos kommentistasi. Lanka tosin ei ollut valmiiksi raidallista vaan sukissa on kolmea väriä: sinapinkeltainen, vihreä ja ruskea. Tein raidoituksen satunnaisgeneraattoria apuna käyttäen. Molemmissa sukkapareissa on erilaiset raidat. Käyn katsomassa blogiasi.

  VastaaPoista
 3. Kivoja sukkia oot tehnyt. Itse en saa sukkaa aikaan.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6)arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista