keskiviikko 18. lokakuuta 2023

Kahdesta paidasta yksi

Minulla oli visio, että yhdistäisin kaksi flanellipaitaa yhdeksi paidaksi.  Etsin kirpputoreilta sopivia flanellipaitoja. Löysin yhden punaruutuisen paidan, mutta se ei ollut flanellia vaan puuvilla-polyesterisekoitetta. 




Paita oli minulle liian pieni, mutta tarkoitukseeni se ei haitannut. Otin omasta kaapistani ihan pikkuisen liian pieneksi käyneen farkkupaidan ja yhdistin ruutupaidan farkkupaitaan.





Leikkasin ruutupaidasta mahdollisimman leveän etukappaleen niin, että jätin kauluksen, etunapituksen ja taskun paikoilleen. Leikkasin vastaavasti farkkupaidasta mahdollisimman leveän etukappaleen niin, että kaulus ja etunapitus poistuivat.




Yhdistin paidat etukappaleiden saumoista. Farkkupaita oli pidempi kuin ruutupaita, joten leikkasin ruutupaidan poikki samalta korkeudelta kuin farkkupaidassa oli rypytyssauma. Lisäsin ruutupaitaan välikappaleen hihojen kankaista, näin sain ruutupaidan helman käänteet säilytettyä.




Ruutukankaan riittävyydestä johtuen jouduin hiukan tinkimään ruutujen tarkasta asettelusta välikappaleessa, muutoin olen hyvin tarkka raitojen ja ruutujen yhteenkohdistamisessa.




Lisäsin etukappaleelle napinläven ja siirsin ruutupaidan rannekkeesta napin etukappaleelle. Muutaman millin tai sentin ero napin paikkojen välillä ei haitannut minua tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti