keskiviikko 11. lokakuuta 2023

Contrast Blast Socks

Stephen West järjesti kesällä vielä yhden yhteisneulonnan, tällä kertaa mysteerisukan muodossa. Malli on Contrast Blast Socks. Sukkamalli julkaistiin neljässä osassa. Itse en saanut sukkia mysteerineulonnan aikana valmiiksi, mutta neuloin ne jälkikäteen.




Neuloin sukat puikoilla 2,25 ja käytin sukissa 60 silmukkaa. Lankana minulla on pinkki-kirjava Townhouse Yarnsin Clarendon sock sukkalanka, jossa on 80% merinovillaa, 10% karmirvillaa ja 10% polyamidia, langan paksuus on 365 m/100 g. Tumman harmaa lanka on Regian 4 ply lankaa, jonka paksuus on 400 m/100 g.




Stephen West oli keksinyt mysteerisukkiin montaa erilaista kuvio-osuutta. Ihan alkuun resorin jälkeen neulottiin palmikoita. Seuraava kuvio-osuus oli nostetuilla silmukoilla niin, että kaikki kerrokset olivat sileää neuletta. Kolmas kuvio-osuus oli nostetuilla silmukoilla, mutta välikerrokset olivat nurjaa.




Kantapään piti olla pilkullinen, mutta taas kerran luin ohjeen huolimattomasti ja minun kantapäässä näkyy värillinen lanka oikealla puolella. Huomasin virheen vasta toisessa sukassa, joten en purkanut sukkia vaan tein niistä keskenään samanlaiset.




Jalkateräosassa kavennukset on piilotettu palmikkoon. Jalkaterässä on samaa kuviota kuin varressa oleva nostetuilla silmukoilla ja sileällä neuleella. Viimeinen kuvio-osuus on nurjilla kerroksilla ja silmukan nostoilla. Erilaiseksi viimeisen kuvion tekee harmaalla tapahtuvat palmikonsiirrot, jolloin harmaa osio siirtyy.




Ihan viimeiseksi Stephen halusi vielä kärkikavennuksiinkin pintaneuletta. Lankoja kului yhteensä 80 grammaa. Sukat ovat naisten kokoa 37-38.

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti