tiistai 9. elokuuta 2022

Rosenlund sukat

 Sari Nordlund järjesti tänä kesänä kesäsukkien yhteisneulonnan. Yhteisneulonnassa julkaistiin touko-, kesä- heinä- ja elokuun alussa uusi sukkaohje. Kolme ensimmäistä kuukautta neulottiin sukat ohuista sukkalangoista ja elokuun sukat sitten noiden kolmen sukkaparin jämälangoista. Minusta tämä on aivan loistava idea. 




Nämä sukat olisivat olleet oikeasti kesäkuun sukat, mutta neuloin ne vasta kolmansina, koska olin matkalla ensimmäisten sukkien valmistuttua. En osaa enkä pysty aloittamaan varresta kaksia sukkia samalle pyöröpuikolle ilman apupuikkoja. Apupuikkoja ei ollut matkalla mukana, niin tein Peregrin  sukat ensin. Peregrin sukat neulottiin varpaista aloittaen ja ne onnistui neuloa matkalla.






Neuloin nämä sukat pyöröpuikoilla 2,25 mm kaksi sukkaa samaan aikaan. Näissä sukissa on erilainen kuvio varren etu- ja takapuolella. Takaosan kuvio oli minulle vaikeaa yhden silmukan palmikoiden vuoksi, joten neuloin varsista kohtuullisen lyhyet.




Lankana minulla oli Aara Mieli lankaa värissä elokuu. Langan vahvuus on 400 metriä/100 grammaa. Langan nimi kuvastaa todella hyvin elokuista viljapeltoa, jossa on vielä vihreitä sävyjä, kun vilja ei ole ihan vielä valmistunut. Lankaa kului yhteensä 56 grammaa. Sukat ovat naisten kokoa 38.




2 kommenttia:

  1. Hei, voisiko johtua kärjestä aloittamisesta, että sukkien kärjet ovat tasaisesti aina oikeaa. Neuloin toisenlaisia pitsisukkia varresta aloittaen ohuesta langasta kesäsukiksi, mutta päästyäni kärkeen pitsi vetelee niin, että se ulottuisi varpaiden alle, kun jalkapohja on kärkikavennusten kohdalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, en ollut edes ajatellut tuota asiaa. Itselläni ei ole ollut vastaavaa ongelmaa varresta aloitetuissa sukissa. Kannattaa kokeilla joskus aloittaa varpaista, jospa pitsi asettuisi niissä paremmin (tai sitten kastelulla ja sukkaplokeilla saa aseteltua pitsiä paremmin)

      Poista