perjantai 22. heinäkuuta 2022

Toinen erä Marimekon tekstisukkia

Heti alkuun pieni varoitus, että tässä postauksessa on todella paljon sukkia ja postaus on kohtuullisen pitkä.

Käytin loput Novitan Muumitalo ja Muumilaakso langat Marimekko tekstisukkiin. Neuloin näitä niin monet kuin lankoja riitti. Ihan viimeisistä jämistä neulon vielä yhdet raitasukat. Marimekon tekstisukkien ohjeen katsoin Nojatuolin uumenista blogista, alkuperäinen ohje on DIY BY Anni blogista.




Neuloin ensin yhdet sukat ja punnitsin lankojen kulutuksia. Pohjaväriä kului noin 65 grammaa ja kuvioväriä noin 17 grammaa. Yhdestä 100 gramman värillisestä kerästä sain siis yhdet sukat värillisellä pohjavärillä ja kahdet sukat joko mustalla tai valkoisella pohjavärillä ja värillisellä tekstillä.











Neuloin oranssit sukat valkoisella tekstillä ja valkoiset sukat oranssilla tekstillä. Kokeilin oranssin kanssa ensin mustaa tekstiä, mutta se ei ollut minusta nättiä niin vaihdoin tekstin valkoiseksi. Neuloin vielä mustat sukat oranssilla tekstillä. Näistä tulikin aika ärstsyt.







Vihreät sukat mustalla tekstillä ja vastaavasti mustat sukat vihreällä tekstillä. Kolmannet sukat ovat valkoiset sukat vihreällä tekstillä. 




Vaaleansinistä lankaa oli vain sen verran, että sain yhdet valkoiset sukat vaaleansinisellä tekstillä, nämä ovat mielestäni kauneimmat näistä kaikista pareista.




Punaistakaan lankaa ei ollut paljon jäljellä, joten niistä tuli vain yhdet valkoiset sukat punaisella tekstillä. 








Viimeisinä sinisestä lankakerästä neuloin siniset sukat valkoisella tekstillä ja valkoiset sukat sinisellä tekstille. Viimeinen pari oli mustat sukat sinisellä tekstillä. 

Neuloin kaikki sukat 56 silmukalla ja puikoilla numero 3,25. Sukat ovat naisten kokoa 38-39.

Kaikissa sukissa on varressa 15 kerrosta 2 o, 2n resoria. Sukissa on hollantilainen vahvistettu kantapää. Kärkikavennukset ovat sädettäiset.

Sukkiin kului lankoja noin 77-85 g/ pari eli yhteensä 880 grammaa.

Nyt riittää moneksi vuodeksi Marimekon tekstien neulominen, seuraavaksi siirrytään johonkin muuhun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti