perjantai 4. helmikuuta 2022

Olipa kerran sinisävyinen raidoittuva lankakerä

Sinisävyisessä raidoittuvassa lankakerässä oli 150 grammaa lankaa. Halusin käyttää lankaa miesten ruotosukkiin. Tämä on eniten käyttämäni sukkamalli, ohje löytyy Novitan sivuilta.

 

 

 

Ohjeessa käytetään Novitan 7 veljestä, mutta minä käytin Novitan Nallea raidottuvan langan kanssa. Neulomalla puikoilla numero 3 sain aikaiseksi noin kokoa 42-43 olevat miesten sukat.

 

 
Ohjeesta poiketen tein alkuresorin yksivärisenä. Yhdistin raidottuvaan lankaan vaaleanharmaata, tummanharmaata ja turkoosia lankaa siten, että aloitus, kantapää ja kärkikavennukset ovat yksivärisellä langalla.
 
 
Kaikissa sukissa on 60 silmukkaa, normaali vahvistettu kantapää sekä sädettäinen kärkikavennus. 
 
 
Täsmäsin raidoittuvan langan mahdollisimman tasan, että sain keskenään samanlaiset sukat.
 
 
 
Viimeisissä sukissa raidoittuva lanka on yhdistetty luonnonvalkoiseen lankaan niin, että tein myös kantapään ja kärkikavennukset raidoittuvalla langalla. Näin sain raidoittuvan langan mahdollisimman tarkkaan käytettyä. Ihan pieni nöttönen jäi jäljelle.
 
 



 
Raidoittuvassa langassa oli pitkiä vaaleampia kohtia ja pitkiä tummempia kohtia. Jälkikäteen ajatellen tummiin sukkiin tuli tummia kohtia ja vaaleisiin sukkiin vaaleita kohtia. Mutta neulomisen aikana en asiaa heti huomannut enkä halunnut purkaa sukkia, kun asian valmiista sukista huomasin.

 

 




Lankoja kului sukkapareihin noin 105 grammaa/sukkapari, yhteensä 420 grammaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti