perjantai 18. helmikuuta 2022

Kaksosten yöpukujen paidat

Kaksospojat tarvitsivat uusia yöpukuja. Vanhat olivat jääneet pieniksi. Sovimme kaksosten äidin kanssa, että pojille saa ommella yöpukuja ihan tilkuista. Siis siten, että etukappaleet ja takakappaleet voivat olla eri trikoita.




Löysin kaapeistani runsaasti trikootilkkuja. Osa oli jäänyt aiemmista paita- ja housuompeluista tähteeksi niin, että jäljellä oli vain kapea suikale. Osa taasen oli sellaisia tilkkuja, että kokonaista paidan etukappaletta ei saanut vaan piti lisätä helmaan toista trikoota.





Autotrikoo on ostettu Paapiilta, yksivärinen harmaa trikoo on Eurokankaasta. Toiseen paitaan riitti autotrikoota etu- ja takakappaleen verran, toiseen vain etukappale.





Leijona- ja kettutrikoot ovat Eurokankaasta. Niitä riitti niin, että etu- ja takakappaleet on leijonaa ja hihat kettua.






Laivatrikoo on ostettu Paapiilta. Yksivärinen trikoo on Eurokankaasta. Laivatrikoota riitti epämääräiset mitat miehustakappaleisiin. Toisessa paidassa on korkeampi etukappale ja toisessa vastaavasti korkeampi takakappale.

Ompelin kaikki sisäsaumat saumurilla ja huolittelin käänteet hunajakenno-ompeleella. Ompelin ensin päänteille resorit, mutta sovituksessa huomasimme, että ne kiristävät liikaa. Leikkasin resorit pois ja huolittelin pääntiet ompelukoneella. Jos pääntiet ovat nyt liian suuret, voi niihin lisätä resorin jälkikäteen.

Paidan kaava on Ottobre 1/2021lehdestä, paidat ovat kokoa 110 cm. Vaikka trikoot olivatkin ylijäämätilkkuja, niitä kului 50 cm/ paita, yhteensä 3 metriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti