tiistai 23. heinäkuuta 2019

Jämälangoista sukiksi

Olen koko kesäloman neulonut enemmän tai vähemmän jämälankasukkia. Tämän kesän teemana on ollut palkkiraitasukat ja ohuet sukkalangat. Esittelen tässä viimeiset seitsemät sukat.






Ensimmäiset kolme paria on lyhytvartisia palkkiraitasukkia. Kaikissa on sama kaava: 56 silmukkaa, neulottu puikoilla numero 2,5. Alussa on 15 kerrosta 2o, 2 n resoria, sen jälkeen hollantilainen laatikkokantapää. Jalkateräosassa on 17 kerroksen palkkeja ja lopussa sädettäinen kärkikavennus.






Ensimmäiset palkkiraitasukat on neulottu turkoosista Skein Queen langasta, josta neuloin Palmikkoretki sukat ja Hot socks Pearl color langasta, josta neuloin Dionysos sukat.









En tasannut mitenkään raitalankaa vaan jatkoin suoraan toiseen sukkaan siitä, mihin edellisen sukan lopussa jäin. Sukkiin tulikin hauskasti toiseen vihreämpi osuus keltaisemman osuuden kohdalle ja päin vastoin. Lankaa kului vihertäviin sukkiin 40 grammaa.






Toiset palkkiraitasukat on neulottu samoin kuin aikaisemmat kahdet palkkiraitasukat. Näissä sukissa on käytetty varresta alkaen Arwettaa, Teetee shopin rainbow sock, Roosa nauha sukkalanka, Austerman step classic, Teetee shopin rainbow sock, Arwetta ja Roosa nauha sukkalanka. Liloihin sukkiin kului yhteensä lankoja 40 grammaa.







Kolmannet palkkiraitasukat on neulottu Roosa Nauhan sukkalangasta. Pinkkeihin sukkiin kului lankaa 40 grammaa.




Kolmas sukkaerä on puhtaasti  jämälankoja. Kaksien ensimmäisten sukkien langat ovat jääneet Stephen&Penelopen kaupasta Amsterdamista ostetuista langoista. Lila-turkoosit sukat löydät täältä ja punaiset löydät täältä. Kantapäissä on turkooseissa sukissa Skein Queen lankaa ja punaisissa on kantapäässä ja kärjessä Dropsin Fabelia. Turkoosi-lilat sukat painoivat 43 grammaa ja punaiset painoivat 41 grammaa.








Kolmannet on neulottu Suomi 100 raitalangasta, jota vuonna 2017 myi Taitoshop. Olin aiemmin virkannut langasta pikkukukkaron.
Nämä sukat painoivat 41 grammaa.








Viimeiset sukat ovat ihan perussukat, joissa jalkapöydän päällä kulkee 2 o, 2 n resori. Keltakirjava lanka jäi Diamondy sukista.
Kantapää ja kärkikavennukset on Roosa nauha lankaa. Sukat painoivat 48 grammaa.




 
Vain viimeiset sukat päätyvät sukkalaatikkooni, kaikki muut menevät lahjoituksena joululahjoiksi. Kaikki sukat ovat naisten kokoa 37-38.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti