sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Aave

Sukka-Finlandian toinen etappi julkaistiin 18.1. perjantaina. Ehdin töiden lomassa vilkaista ohjetta ja halusin sukat ehdottomasti neuloa. Töiden ja arkiaskareiden vuoksi pääsin aloittamaan sukat klo 16 aikoihin. Neuloin sukat yhdeltä istumalta putkeen 19 tunnissa. Toki välillä kävin vessassa ja söin, mutta muuten istua nökötin neulomassa. Ensin ajattelin neuloa noin kahteen yöllä, joka olisi minulle luontainen nukkumaan menoaika, sitten siirsin ajatusta neljään ja lopulta huomasin valvoneeni koko yön. Aamuyön pimeinä väsymyksen hetkinä kävin koirien kanssa ulkona virkistäytymässä, niin hyvin jaksoi. Sai sukat pääteltyä ja kuvattua aamuyhdeltätoista. Sukat ovat nimeltään Aave ja ne on suunnitellut Heidi Alander. Heidi on minulle tutumpi ihanista huiviohjeistaan. Mm. neulomani Meadow grass huivi on Heidin suunnittelema. 

Käytin näihin sukkiin Arwetta lankaa, jonka ostin Oulun Lankamaailmasta viime viikon työmatkan yhteydessä. Aerwetta oli itselleni uusi lankatuttavuus. Se on ihanan pehmeä lanka, mutta varsinkin palmikoissa sai olla tarkkana, että kaikki säikeet tulevat mukaan puikolle.

Neuloin puikoilla numero 2,5 ja lankaa kului 72 grammaa. Nämä ovat kokoa 37-38 eli just mulle hyvät. Ohje on 64 silmukalle ja sillä silmukkamäärällä tulee minulle hiukan liian leveät sukat. Pidempi varsi ja jalkaterän 62 silmukkaa saivat sen aikaan, että just passelit.Mallissa on kuvio sukan etupuolella, takaosa on sileää. Kantapää on ranskalainen pyöreä kantapää vahvistetulla kantalapulla. Kärkikavennus on nauhakavennus ja loppuosa on silmukoitu. 

Mallikuvio piti toistaa varressa neljä kertaa, näin varresta tuli omaa tottumustani pidempi, mutta kuviohan on todella kaunis. Malli oli ihanan selkeä neuloa eikä tässä ollut itselleni mitään enempää ihmettelemistä. Arwetan kauniin vihreä sävy miellyttää minua ja taitavat päätyä sukkalaatikkooni.

Olin tällä etapilla sijalla 13. Tämä on itselleni huipputulos ja olen siihen enemmän kuin tyytyväinen. Seuraava etappi julkaistaan niin, että olemme lomalla Amerikan maalla, joten tuskin tulen valvoneeksi koko yötä, kun muutakin puuhaa matkalle on suuniteltuna. Toki pitkä lentomatka kotiin sallii neulomisen. Myöhemmin tulee sellaisia etappeja, jotka julkaistaan keskellä viikkoa. Silloin ei ainakaan ole mahdollisuutta valvoa läpi yön, kun pitää mennä töihinkin.

4 kommenttia:

 1. Nätit Aaveet teit. Onnittelut hyvästä sijoituksesta, miten ihmeessä jaksoit valvoa koko yön? Aurinkoista sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valvominen ei ole minulle ongelma. Nukun normaalistikin vain 4-6 tuntia. Nukuin lauantaina päivällä 5 tuntia ja elämä jatkui normaalisti.

   Poista
 2. On kyllä huikea suoritus! Ja kauniit sukat. :) Arwettaa pitäis itsekin kokeilla, kun sitä on niin kehuttu. Mutta neulotaan nyt Venlat ja Roosanauha-langat pois ensin. Hjertegarnin Sock 4 on myös mielestäni ihan hyvää ohutta sukkalankaa, sitä täytyy tilata jossain vaiheessa lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on Roosanauhalankaa varastossa, mutta sitten halusinkin vaihtelua ja ostin muutamia näihin Sukkafinlandian sukkiin sopivia lankoja.

   Poista