sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Kierrätysjoulukoristeet

Pidän kierrättämisestä ja tälle joululle tein joulukortteja vanhoista (koirien syömistä) kirjojen sivuista. Esittelen joulukortit tuonnempana, kunhan ovat ehtineet vastaanottajille.

Samalla vaivalla leikkelin kirjojen sivuista vähän enemmänkin ympyröitä ja tein joulukuusen koristeita. Ohjeita tähän tekniikkaan löytyy paljon, mutta tämän joulun inspiraatio löytyi täältä.




Nämä joulukoristeet ovat todella helpot tehdä, tein näitä samalla kun katsoin televisiota.  Minulla oli Fiskarsin ympyräleikkuri, jolla leikkasin paperista ympyröitä. Leikkuri leikkaa muutaman sivun kerrallaan, joten ympyröiden tuottaminen on nopeaa. 



Taittelin ympyrät puoliksi ja liimasin aina kahdeksan ympyrää yhteen niin, että avattuna pallo näyttää alakuvan mukaiselta.
 

Pitkällä verhoiluneulalla lisäsin ripustusnarun.  Paperipallojen pohjaan pujotin ripustusnaruun pienen puuhelmen ja pujotin ripustusnarun takaisin pallon keskeltä. 



Helppoa ja nopeaa joulukoristelua.  Toki ympyröitä voi leikata monenlaisesta paperista: tapettimallitilkuista, aikakausilehdistä, sanomalehdistä, kartongista, koristepapereista yms.

4 kommenttia:

  1. Kauniita ovat! :) Hauskaa, että postaukseni innoitti näiden tekoon. Nämä ovat kyllä kivoja ja nopeita tehdä, ja idea muuntuu helposti eri kuvioihin. Mukavaa ja leppoisaa adventin iltaa ja alkavaa joulunalusviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, näin sitä innostuu toisten tekemisistä. Hyvää joulun odotusta.

      Poista
  2. Kivat koristeet. Mullakin oli toi leikkuri, hajos kun yritin leikata liian paksua kartonkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo leikkuri oli hyvä ostos. Harmi, että sinun rikkoutui.

      Poista