keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Koululaiselle kolme paitaa

Neiti V. on 7-vuotias ekaluokkalainen. Hän sanoi noin viikko sitten: "Täti, mun pitkähihaiset paidat on jäänyt vähän pieniksi". Täti ymmärsi vihjeen heti ja ompeli koululaiselle uusia paitoja. Nyt ollaan menossa jo 134 cm koossa.
Ensimmäisen paidan kaava on Ottobre 6/2014. Hihassa oleva koristeraita kuuluisi olla paljon pidempi ja rypytetty, mutta minulla ei sattunut olemaan sopivan väristä trikoota riittävästi. Koristeraita on siis lyhennetty hihan pituiseksi. Pöllötrikoo on ostettu Masan Kangaspalasta Hyvinkäältä ja yksivärinen trikoo todennäköisesti Eurokankaasta. 


Toisenkin paidan kaava on Ottobre 6/2014. Takakappale on selkeästi pidempi. Hihansuissa ja pääntiellä on käytetty samaa trikoota kuin paidassakin. Tähtikuvioinen trikoo on ostettu Eurokankaasta.


Kolmannen paidan kaava on Allt om handarbete 10/2017. Siinä on raglanhiha ja kaksinkertainen kaulus pääntiellä. Tämä osoittautui suosikiksi sovituksessa. Sovituksessa tämän paidan hihat olivat hiukan liian lyhyet, vaikka olivat ihan kaavan mukaiset.

Kukallinen trikoo on ostettu Jätti-Rätistä Turusta.  Kankaita kului yhteensä 2,2 metriä.

4 kommenttia: