sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Juhlajakku

Työnantajani järjesti Suomen 100 vuotissyntymäpäivän kunniaksi juhlat. Viime vuonna oli vastaavat juhlat, samaan aikaan vuotta, tosin eri teemalla. Ompelin viime vuoden juhliin uuden juhlamekon. Tänä vuonna pukukoodi oli juhlavampi, joten ostin uuden mekon Turusta IsoSiskosta. Kaipasin mekon päälle juhlavaa jakkua. En löytänyt kaupoista sopivaa, joten ompelin sen itse. Ihanaakin ihanampi ja erittäin sopiva kangas löytyi Eurokankaasta.Kaava löytyi Ottobre 2/15 lehdestä. Kaavassa olisi ollut etureunan alavarat samasta kankaasta, mutta tein ne erillisestä mustasta sekoitekankaasta. Näin minusta etureuna kääntyi terävämmin ja näyttää paremmalta. Kankaita kului yhteensä 1,7 metriä.
Jakussa on hieman vajaat hihat ja sen muoto on vähän kellottuva.Kampaaja teki aivan ihanan nutturakampauksen pukuun ja jakkuun sopivaksi.En vuorittanut jakkua ollenkaan, vain alavarat näkyvät vähän oikealle puolelle. Näin minusta kankaan rakenne tulee parhaiten näkyviin. Hiukan jännittää miten kestävä jakku on, kun paljetit ja "hörhelöt" on kiinnitetty ompeleella. Irtoaako paljetit, jos ommel takertuu vaikka rannekoruun jakkua puettaessa ja se menee poikki.
No, sitten korjataan mitä korjattavissa on. Ainakin nämä yhdet kemut jakku kesti ja kemuissa tanssin ja heiluin ahkerasti.
Olen varma, että tulen pitämään tätä jakkua ahkerasti, se sopii moniin juhlamekkoihini täydellisesti. 

4 kommenttia:

 1. Onpa jännä kangas ja kivan näköinen kakku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rakastuin kankaaseen ja sen jälkeen löytyi sopiva kaava. Olen itsekin todella tyytyväinen.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, kaikki onnistui minunkin mielestä. Oli erittäin itsevarma olo noissa juhlissa

   Poista