torstai 14. syyskuuta 2017

Rokkia ja rakkautta

Tykkään osallistua erilaisiin KAL neulontoihin (KAL =Knit along eli neulotaan yhdessä). Tällä kertaa facebookissa oli Kirsi Hartikaisen luoma ryhmä: Kipan kutimet. Siellä neulottiin vuorotellen pääkalloja ja sydämiä. Kaivelin taas lankalaatikoitani ja alkuperäistä ohjetta lähellä olevilla värivalinnoilla mentiin.

Ohje oli helppo seurata ja niitä tuli säännöllisesti 6 päivänä viikossa, neulonta kesti pari viikkoa. Ohjepätkät olivat niin lyhyet, että illassa ehti neuloa päiväosuuden helposti. Erityisen hyvää ohjeessa oli se, että nilkkaa lähestyttäessä ohjeessa oli useampi vaihtoehto valittavaksi. Näin pystyi säätämään helposti sukan pituutta omaan jalkaan sopivaksi. Samoin kärjessä oli pari vaihtoehtoista kuviota sen mukaan mahtuuko tai riittääkö omaan jalkaan.

Pidin myös siitä, että pääkallo-kuviorivit ovat keskenään erilaisia samoin sukissa on monta erilaista sydän-kuvioriviä.

Nämä ovat naisten kokoa noin 38-39 ja kuten kuvasta näkyy niin pikkusen polven alapuolelle. Ohje olisi ollut ihan polvimittaisille sukille, mutta minulla ei olisi mahtunut ylemmäs sääreen. Jätin nilkasta pari kuviota pois. Samoin kärjestä lyhensin kuviota.


Tein ohjeen mukaisen normaalin vahvistetun kantapään ja kärjessä on sädekavennus. Käytin lankana 7 veljestä ja neuloin puikoilla numero 4. Lankaa kului 188 grammaa.Olen julistanut aiemminkin, että en pidä polvimittaisista sukista, nämä eivät siis jää minulle vaan onneksi näille on jo tiedossa uusi koti. 

2 kommenttia:

  1. Löytyykö näinhän pääkallosukkiin enään ohjetta mistään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei, saattaa löytyä vielä Facebookista Kipan kutimet nimisestä ryhmästä.

      Poista