sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Jartsat

Seija P esitteli podcastissaan Hetkiä Heimolasta osassa 11 sukkia nimeltä Jartsat. Innostuin kovasti näistä sukista ja neuloin sellaiset.Neuloin sukat 7 veljestä yksivärisestä harmaasta ja raitalangasta, Silmukoita sukissa on 52, neuloin puikoilla numero 3,5 ja lankaa kului yhteensä 116 grammaa. 
Sukat on neulottu 3 o, 1 n resorilla, alkuun 6 kerrosta. Sitten kuvio kohdassa raitalangalla 3 o, langan nosto. Tätä toistetaan kolme kerrosta. Sitten kaksi kerrosta harmaalla aina oikein. Seuraava kuvio tehdään 1 o, langan nosto 3 o, langan nosto. Näin langan nosto kohta tulee edellisen kuvion keskelle. Toistetaan kolme kerrosta ja taas kaksi harmaata kerrosta. Näin jatketaan niin kauan kuin halutaan kuviokerroksia. Minä tein viisi kuviokerrosta.Kuvion jälkeen jatketaan 3 o, 1 n resoria, myös kantapään osalle.Seijan ohjeesta poiketen tein kuviokerroksia myös jalkaterän osalle. Jalkaterän alapuolella on pelkkää sileää raidoitusta ja kuvio on vain jalkaterän päälipuolella. Näin kuvio ei paina jalan alla. 

Kärkeen tein nauhakavennuksen ja loput 10 silmukkaa silmukoin neulomalla. Olen nyt innostunut tästä silmukoinnista, kun opin sen tekemään kunnolla.

2 kommenttia: