torstai 20. heinäkuuta 2017

Raitasukkia jämälangoista

Kaivelin jämälankapussukoitani ja keräsin yhteensopivista väreistä sopivat lankaerät. Punnitsin lankakerät ja jaoin kahteen saman painoiseen kerään. Sain neulottua viidet raidalliset sukat.Ensimmäiset sukat ovat miesten kokoa, lankana Nalle. Tummanvihreä on punasipulin kuorilla käsin värjättyä, sininen on farkunsinistä, aloitus- ja lopetusreuna on tummansinistä ja kantapää vaaleansinistä. Sukissa on 60 silmukkaa, puikot numero 3, kantapää normaali vahvistettu kantapää, kärjessä sädekavennus. Sukkiin kului lankaa 97 grammaa.


Toiset sukat ovat naisten kokoa, lankana 7 veljestä. Sukissa on 48 silmukkaa ja käytin puikkoja 3,5. Aloitusreuna ja kärki ovat hunaja väriä, raidoitus valkoista ja farkunsinistä, kantapää punaista. Hunajan väristä ei riittänyt kantapäähän, joten lisäsin punaista kantapään ja yhden sydänraidan verran. Näistä tulee ihan merimiesväritys mieleen, olkoon vaikka seilorisukat. Lankaa kului 99 grammaa. 


Kolmannet raidalliset sukat ovat naisten kokoa, lankana 7 veljestä ja käytin puikkoja 3,5. Näissä sukissa on 48 silmukkaa ja lankaa kului 82 grammaa. Näissä sukissa opettelin kolmen värin spiraalia, hyvä ohje löytyy täältä. Aloitin kolmella puikolla ja kolmella värillä, siirryin neljän puikon neulontaan muutaman rivin jälkeen. Väreinä minulla olivat koivunlehdillä värjätty vaaleankeltainen, kaupan oranssi ja koivunkuorella värjätty ruskea. Tämä oli erittäin hauska tekniikka. Ainoa asia mitä kannattaa tarkkailla, on työn uudelleen aloituskohta tauon jälkeen, että aloittaa oikealla värillä. 

Neljännet sukat ovat naisten kokoa, 48 silmukalla ja puikoilla 3,5. Lankana siis 7 veljestä, lankaa kului 95 grammaa. Pohjalankana on harmaa, varsiosassa on viininpunaista lankaa niin kauan kuin sitä riitti, jalkateräosassa on violettia lankaa niin paljon kuin sitä riitti. Värillisiä lankoja jäi gramman verran eli ei olisi enää riittänyt kahden kerroksen raitaa. Harmaata jäi pieni nöttönen. Viimeiset eli viidennet sukat ovat myös naisten kokoa, lankana 7 veljestä tummansininen ja Polaris. Sukissa on 48 silmukkaa puikoilla 3,5. Lankaa kului 92 grammaa. Yhteensä sain kulutettua jämäkeriä 465 grammaa. Jätän toistaiseksi loput jämälangat rauhaan, koska sopivia väriyhdistelmiä ei enää löydy ja loput langat ovat vain muutaman gramman painoisia. Saan aloittaa seuraavat sukat neitseellisistä keristä, jippii. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti